You are here:

Aparate dentare

aparate-dentare-Cluj-Napoca-17

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

Aparatele dentare sunt dispozitive folosite în ortodonție, ele aliniază, îndreptă dinții și ajută la poziționarea acestora în raport normal cu mușcătura unei persoane, având în același timp ca scop îmbunătățirea sănătății orale. Ele sunt adesea folosite pentru a corecta mușcătura, malocluziile, mușcăturile deschise, golurile, mușcăturile adânci, mușcăturile încrucișate, dinții strâmbi și diverse alte defecte ale dinților și ale maxilarelor.

oferta lunii crident

Care este cea mai bună vârstă pentru a avea aparat dentar?

Vârsta ideală pentru a avea aparatul dentar este de obicei în jur de 12 sau 13 ani, în timp ce cavitatea orală și maxilarele unui copil sunt încă în creștere, dar poate fi purtat și devreme, dar și mai târziu, chiar și la vârsta adultă, totuți la un adulteste probabil ca tratamentul să dureze mai mult timp deoarece oasele nu mai sunt atât de maleabile ca și la adolescenți.

Ce tipuri de aparate dentare sunt?

Există mai multe tipuri diferite de aparate dentare care pot fi recomandate pentru a alinia dinților. Printre acestea se numără: aparatul dentar metalic, aparatul dentar din safir, aparate dentare care folosesc gutiere pentru a îndrepta dinții. Fiecare tip de aparat este asociat cu un set de avantaje și dezavantaje care trebuie luate în considerare pentru a decide cea mai bună opțiune de tratament.

Aparatul dentar metalic

Breckeții acestui tip de aparat dentar sunt realizați din metal, sunt atașați de dinți împreună cu un arc ortodontic și permit modificarea poziției acestora după cum este necesar.

Acest tip de aparat dentar este de obicei cea mai puțin costisitoare opțiune, fiind în același timp foarte eficient și este unul dintre cele mai frecvente tipuri de aparat dentar utilizat în prezent. Pentru a le îmbunătăți estetica se pot folosi  diferite elastice colorate pe breckeți pentru a le face să pară mai atractive.

Aparatul dentar din safir

Aparatul dentar din safir este alternativa estetică la aparatul metalic, bazându-se pe un design estetic și mai puțin vizibil, este cel mai des ales de către adulții care nu doresc un aparat dentar foarte evident din punct de vedere vizual. Breckții acestui tip de aparat sunt  realizați din cristal transparent dur (numit monocristalin), sunt șlefuiți perfect și fac ca aparatul dentar să fie aproape invizibil.

Principiul de funcționare este același ca al aparatului dentar metalic, brackeții sunt lipiți pe suprafața dinților și sunt legați între ei pe suprafața dinților de un arc subțire, foarte fin. Acesta va aplică o anumită presiune pe dinți pentru a-i poziționa corect în cavitatea orală.

Aparat dentar din ceramică

Acestea sunt realizate dintr-un material ceramic care imită culoarea dinților naturali, astfel încât să fie mai puțin vizibile decât aparatul dentar metalic. În plus, acestea sunt mai confortabile decât aparatul dentar metalic și pot fi mai ușor de curățat. Cu toate acestea, există și dezavantaje ale aparatelor dentare ceramice. De exemplu, ele sunt mai fragile decât aparatul dentar metalic și pot fi mai scumpe. În plus, anumite alimente și băuturi, cum ar fi cafeaua și vinul roșu, unele condimente, pot cauza pete pe aparatul dentar ceramic, dar aceste pete pot fi îndepărtate cu ajutorul manoperei numită airflow.

Aparatul dentar transparent

Acestea sunt aparate dentare personalizate din materiale transparente, plastic rezistent, precum Invisalign, care se potrivesc perfect pe dinți și pot fi îndepărtate pentru curățare și igienizare. Pacienții trebuie să poarte alignerele timp de cel puțin 20 de ore pe zi, dar acestea pot fi îndepărtate pentru a mânca și a se curăța dinții. Sunt invizibile și mai confortabile decât cele metalice sau ceramice, dar pot fi mai puțin eficiente în corectarea problemelor dentare complexe și au costuri mai ridicate decât cele vizibile.

Ce este contenția?

Dispozitivele de contenție sunt purtate după terminarea tratamentului pentru a preveni revenirea dinților în poziția inițială. Elementele de contenție ajută la menținerea și stabilizarea poziției dinților suficient de mult pentru a permite reorganizarea structurilor de susținere după faza activă a terapiei ortodontice.

Dacă pacientul nu poartă dispozitivul de contenție în mod corespunzător și/sau pentru perioada potrivită de timp, dinții se pot deplasa în poziția anterioară. Există mai multe tipuri de dispozitive de contenție, acestea fie sunt lipite de partea linguală a dinților sub forma de fir, de obicei doar dinții inferiori, sau pot să fie sub forma unei gutiere care va trebui să o poarte pacientul noaptea, o anumită perioadă de timp în funcție de tratament.

contentie

Întrebări frecvente

Este dureros sa port aparat dentar ortodontic?



In primele zile dupa instalarea aparatului, poate fi resimtita o senzatie de presiune sau durere usoara. Aceasta este normala si ar trebui sa dispara in cateva zile. In cazul in care durerea persista sau devine insuportabila, trebuie consultat medicul stomatolog.

Cat timp trebuie sa port aparatul dentar ortodontic?



Timpul de purtare a aparatului depinde de severitatea problemei ortodontice si de tipul de aparat utilizat. De obicei, tratamentul dureaza intre 12 si 36 de luni.

Pot sa mananc alimente tari sau lipicioase cu aparat dentar ortodontic?



Este recomandat sa evitati alimentele tari si lipicioase, deoarece acestea pot deteriora sau distruge aparatul dentar. Alimentele moi si sanatoase sunt cele mai bune optiuni.

Pot sa port aparat dentar ortodontic daca am dinti sensibili?



In general, aparatul dentar ortodontic nu ar trebui sa afecteze dintii sensibili. Cu toate acestea, este important sa discutati cu medicul stomatolog despre orice problema de sensibilitate a dintilor inainte de inceperea tratamentului pentru a identifica cele mai bune optiuni de tratament.

Ortodonție Preț (lei)
Consultație inițială 150
Amprente modele de studiu 100
Elaborare plan de tratament 100
Aparat ortodontic fix bracketi metalici bimaxilar 6000
Aparat ortodontic fix bracketi safir bimaxilar 9000
Aparat ortodontic fix brackets metalici-tratament preprotetic 1700
Disjunctor 1500
Bară palatinală/linguală 500
Miniimplant 500
Activare aparat fix metalic bimaxilar 150
Activare aparat fix safir bimaxilar 200
Recolare bracket metallic 60
Recolare bracket safir 120
Recimentare inel 50
Aparat extraoral (HeadGear/Masca Delaire) 500
Îndepartare aparat ortodontic fix (include igienizarea) 200
Gutieră contenție 450/arcadă
Retainer colat 400/arcadă
Control contenție dupa 6, 12 luni 70

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare