You are here:

Detartraj cu ultrasunete

Dentist-Cluj-Napoca-16

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

În doar 30 de minute la Crident ți se va îndepărta tot tartrul dentar și toată placa bacteriană de pe suprafețele dentare, dinții tăi vor fi mult mai curați și mai strălucitori.

Dentist Cluj Napoca 37

Ce este detartrajul?

Detartrajul cu ultrasunete este un procedeu stomatologic care utilizează ultrasunete pentru a elimina tartrul și placa bacteriană de pe suprafața dinților și din jurul gingiilor. În trecut detartrajul se realiza manual, lucru care afecta gingiile și era mult mai dureros. Acest procedeu, acum simplu, este folosit pentru a preveni și trata afecțiuni ale cavității bucale, cum ar fi cariile dentare, gingivita și boala parodontală.

Cum functionează aparatul cu ultrasunete?

Ultrasunetele sunt generate de un aparat special, cu ultrasunete, care produce vibrații de mare frecvență. Aceste vibrații ajută la desprinderea și îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene de pe suprafața dinților și din jurul gingiilor. În plus, aparatul cu ultrasunete este dotat cu un jet de apă, care ajută la curățarea dinților și la eliminarea resturilor alimentare.

Doare procedura de detartraj?

Procedura de detartraj cu ultrasunete este nedureroasă și nu necesită anestezie locală în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, uneori poate apărea o senzație de disconfort sau sensibilitate temporară a dinților după procedură.

Pentru cine nu este indicat detartrajul cu ultrasunete?

Este important să menționăm că detartrajul cu ultrasunete nu este indicat pentru toți pacienții, mai ales la cei cu afecțiuni cardiace sau alte afecțiuni medicale. Înainte de a face detartrajul cu ultrasunete, este important să discutați cu medicul stomatolog despre eventualele riscuri și beneficii și să vă asigurați că sunteți un candidat potrivit pentru acest procedeu.

Crident servicii stomatologice Cluj-Napoca 5

Periajul profesional pentru o igienă dentară completă.

Periajul profesional se realizează doar în cabinetul stomatologic, se va folosi o perie specială activată de un instrumentar rotativ și se va folosi o pastă specială. În cadrul acestei manopere se va îndepărta placa bacteriană care se găsește în zonele greu accesibile pacienților, zone predispuse la apariția cariilor dentare în cazul în care placa bacteriană nu va fi îndepărtată. Deasemenea cu ajutorul periajului profesional se vor îndepărta si resturile de tartru care au rămas pe dinți, unele pete sau colorații de la nivelul dinților.

Crident servicii stomatologice Cluj-Napoca 2

Cum se îndepărtează petele de pe dinți?

Cea mai eficientă metodă de îndepărtare a petelor de pe dinți este cu ajutorul manoperei de AIRFLOW. Aceasta se realizează împreună cu restul manoperelor de igienizare profesională din cadrul pachetului de igienizare profesională. Air-flow-ul se realizează cu un aparat care generează un jet de apă, aer și o pudra foarte fină de bicarbonat de sodiu, având o presiune mare. În acest mod, suprafețele dentare, zonele interdentare și zonele subgingivale sunt curățate profesional. În acest mod se vor îndepărta de pe dinți petele produse de anumite alimente cum ar fi: cafea, tutun, ceaiuri, condimente colorate.

Întrebări frecvente

Este dureros detartrajul cu ultrasunete?In timpul detartrajului cu ultrasunete se poate resimti o senzatie de vibratie si de furnicatura, dar procedura in sine nu ar trebui sa fie dureroasa. In cazul in care simtiti durere, trebuie sa informati imediat medicul dentist.

Cat de des ar trebui sa fac detartraj?De obicei, este recomandat să se efectueze o dată la șase luni, dar depinde de starea de sănătate a dinților și de gradul de acumulare a tartrului. Medicul stomatolog poate recomanda o frecvență mai mare sau mai mică, în funcție de caz.

Afectează detartrajul cu ultrasunete smaltul dintilor?Dacă este efectuat în mod incorect sau prea intens, detartrajul cu ultrasunete poate afecta smalțul dentar. Cu toate acestea, de obicei, medicul dentist are grijă să ajusteze puterea ultrasunetelor astfel încât să nu dăuneze smalțului și să evite deteriorarea acestuia.

Pot sa mananc sau sa beau dupa un detartraj?Da, se poate manca sau bea dupa detartrajul cu ultrasunete, dar este recomandat sa asteptati cel putin o ora pentru a permite gingiilor sa se vindece. De asemenea, este important sa evitati alimentele si bauturile care pot pata dintii sau irita gingiile recent tratate.

Profilaxie și prevenție:
Detartraj ultrasunete/arcadă 100
Periaj profesional 90
Pachet igienizare profesională
(detartraj cu ultrasunete si periaj profesional și instructaj pentru o igienizare corectă)
150
Air-flow 150
Sigilare simplă dinte permanente 170
Sigilare extinsă dinte permanent 200
Fluorizare topică/arcadă; 100
Fluorizare cu gutiere 150
Tehnica ICON; 190

La Crident întreg pachetul de igienizare profesională cuprinde:

  • detartraj
  • periaj profesional
  • airflow

iar toată procedura durează aproximativ 30-40 de minute, în funcție de cantitatea de tartru și de placă de pe dinți. Procedura este realizată de un Medic specialist parodontolog, care va avea grijă de gingiile tale.

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Șarlea Sandra
Șarlea Sandra
2023-05-30
Servicii de calitate și o experientă tare plăcută 😊
Daniela Moldovan
Daniela Moldovan
2023-05-12
Servicii de calitate! Ma voi intoarce cu drag! Recomand cu toata increderea! Nota 10!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
alex dan
alex dan
2023-04-25
O experiență faină și plăcută, cu multă răbdare și explicații folositoare. Pentru cineva cu dentofobie pot să spun că aici mai vin cu drag 😁
sorina en
sorina en
2023-03-28
Sabau Roxana
Sabau Roxana
2023-03-27
Foarte curat, atmosfera placuta, carti bune in sala de asteptare, personal amabil si servicii de calitate. M-am simtit in siguranta si linistita in timpul interventiei. Recomand cu incredere!!
Andrada Nechita
Andrada Nechita
2023-03-24
Oameni minunați care oferă siguranță și încredere. Recomand cu drag!
Diana Anamaria Nechita
Diana Anamaria Nechita
2023-03-24
Recomand! Un cabinet la care mergi cu drag.
Alexandra Chirila
Alexandra Chirila
2023-03-23
Dacă ești în căutarea unui cabinet stomatologic din care să nu pleci traumatizat, recomand cu căldură Crident. Dr. Crinela Fer și Dr. Mirela Bustan au dat dovadă de profesionalism, atenție la detalii, finețe și empatie pe tot parcursul tratamentelor, iar cabinetul are un vibe cool și o atmosferă primitoare. S-a respectat tot timpul ora programării, iar comunicarea a fost super facilă (atât în cabinet, cât și online cand a fost nevoie).☀️🦷
Bogdan Rişco
Bogdan Rişco
2023-03-23
Recomand cu caldura acest cabinet stomatologic. Explicatiile si indicatiile sunt foarte clare, pe intelesul tuturor. Mult profesionalism imbinat cu un vibe super placut, plus o multitudine de sfaturi utile.
Dora Moldovan
Dora Moldovan
2023-03-23

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare