You are here:

Fațete dentare

Dentist-Cluj-Napoca-14

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

Ce trebuie să știi înainte să îți pui fațete dentare?

Fațetele dentare sunt subțiri, de culoarea dintelui și sunt atașate pe suprafața frontală a dinților pentru a le îmbunătăți aspectul. Ele pot fi folosite pentru a trata problemele estetice cum ar fi dinții ciobiți, rupti sau decolorați.

Fațetele dentare sunt adesea realizate din ceramică sau materiale compozite și sunt lipite permanent de dinții. Unii oameni au nevoie doar o fațetă în cazul unui dinte rupt sau ciobit, dar în majoritatea cazurilor se optează pentru șase – opt fațete, astfel se poate crea un zâmbet uniform și simetric. Cei opt dinți din față de la nivelul maxilarului superior sunt cele mai frecvent aplicate fațete.

Dentist-Cluj-Napoca-3

Ce probleme rezolvă aplicarea fațetelor dentare?

Fațetele sunt utilizate în mod obișnuit pentru a rezolva probleme estetice cum ar fi:

  • Dinții decolorați din cauza: tratamentul canalului radicular, pete de tetraciclină sau alte medicamente, fluor în exces, plombe mari de compozit
  • Dinți abrazați
  • Dinți ciobiți sau rupti
  • Dinți nealiniați, neuniformi sau de formă
  • Dinți cu spații între ei cum ar fi strungăreață – treme/diasteme (pentru a închide spațiul dintre acești dinți)

Care sunt tipurile de fațete?

Fațetele dentare sunt cel mai frecvent realizate din ceramică sau rășină compozită și necesită șlefuirea dinților. Există și fațete „fără șlefuire”, acestea sunt aplicate printr-un proces diferit.

Fațete din ceramică

Ceramica/porțelanul este cel mai estetic și cel mai puțin nociv material disponibil pentru restaurările dentare. De asemenea, este cel mai puternic și mai durabil dintre toate materialele pentru fațete dentare.

Fațetele din porțelan sunt extrem de biocompatibile, ceea ce înseamnă că rareori lezează țesuturile gingivale și țesuturile moi din cavitatea orală. Aceste fatete pot îmbunătăți semnificativ aspectul zâmbetului tău, deoarece ceramica are un aspect foarte natural. Fațetele de ceramică sunt o soluție permanentă și necesită o șlefuire minimă înainte de aplicare.

Fațetele din compozit

Fațetele din compozit sunt realizate din rășină compozită, un amestec de materiale anorganice și organice. Materialele organice includ inițiatorul, rășina și agentul de cuplare. Materialul anorganic primar din rășina compozită este umplutura. Materialul de lipire folosit pentru a face fațete din rășină compozită este același cu materialul din care se realizează plombele dentare. Deși sunt puternice, fațetele compozite nu sunt la fel de durabile ca și ceramica.

Fațetele compozite sunt mai puțin costisitoare decât fațetele din porțelan. Deși culoarea lor se potrivește destul de bine cu cea a dintelui natural, acestea sunt predispuse să își modifice culoarea în timp.  Aceste fațete sunt o soluție permanentă și este posibil să fie necesară o manopera de  șlefuire a dinților înainte de aplicarea lor.

Cum facem un plan de tratament pentru aplicarea fațetelor dentare?

Pentru a stabili planul de tratament va fi nevoie de o consultație cu medicul protetician pentru a discuta împreună care sunt opțiunile potrivite pentru tine. Important de menționat că înainte de a se aplica fațete trebuie tratate problemele carioase. În unele cazuri, dacă dinții sunt strâmbi sau neuniformi, poate fi necesar și un tratament ortodontic cu un aparat dentar înainte ca dentistul să poată pune fațetele. După ce s-au realizat tratamantele necesare, se poate trece la etapa de realizare a fațetelor pentru ca tu să ai un zâmbet perfect așa cum ai visat.

Dentist-Cluj-Napoca-12

Estetică dentară Preț (lei)
Albire profesională endodontică (internă) 300
Albire profesională în cabinet cu Lampa de Albire 1300
Aplicare de bijuterii dentare 150

Întrebări frecvente

Ce sunt implanturile dentare și când ar trebui să le iau în considerare?Implanturile dentare sunt dispozitive metalice care sunt plasate în osul maxilar pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă și a susține coroane dentare, poduri sau proteze dentare. Ar trebui să iei în considerare implanturile dentare dacă ai dinți lipsă și vrei să-ți înlocuiești dinții pierduți pentru a-ți restabili aspectul și funcționalitatea dentară.

Cât de dureros este procesul de implant dentar?Procedura de implant dentar este de obicei realizată sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu ar trebui să simtă durere în timpul procedurii. După intervenție, pacienții pot experimenta o ușoară durere sau umflături, dar aceste simptome sunt de obicei ușor de controlat cu ajutorul medicamentelor prescrise de medicul stomatolog.

Cât timp durează procesul de implant dentar?Procesul de implant dentar poate dura între câteva luni până la un an, în funcție de cât de rapid se vindecă osul maxilar și de starea generală de sănătate a pacientului. Însă, medicul stomatolog va fi capabil să îți ofere o evaluare mai precisă în timpul consultului.

Ce trebuie să fac înainte și după procedura de implant dentar?Înainte de procedura de implant dentar, medicul stomatolog va evalua sănătatea ta generală și va discuta cu tine despre istoricul tău medical. După procedură, pacienții trebuie să evite efortul fizic intens timp de câteva zile și să urmeze instrucțiunile medicului cu privire la igiena orală și dieta post-operatorie.

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Șarlea Sandra
Șarlea Sandra
2023-05-30
Servicii de calitate și o experientă tare plăcută 😊
Daniela Moldovan
Daniela Moldovan
2023-05-12
Servicii de calitate! Ma voi intoarce cu drag! Recomand cu toata increderea! Nota 10!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
alex dan
alex dan
2023-04-25
O experiență faină și plăcută, cu multă răbdare și explicații folositoare. Pentru cineva cu dentofobie pot să spun că aici mai vin cu drag 😁
sorina en
sorina en
2023-03-28
Sabau Roxana
Sabau Roxana
2023-03-27
Foarte curat, atmosfera placuta, carti bune in sala de asteptare, personal amabil si servicii de calitate. M-am simtit in siguranta si linistita in timpul interventiei. Recomand cu incredere!!
Andrada Nechita
Andrada Nechita
2023-03-24
Oameni minunați care oferă siguranță și încredere. Recomand cu drag!
Diana Anamaria Nechita
Diana Anamaria Nechita
2023-03-24
Recomand! Un cabinet la care mergi cu drag.
Alexandra Chirila
Alexandra Chirila
2023-03-23
Dacă ești în căutarea unui cabinet stomatologic din care să nu pleci traumatizat, recomand cu căldură Crident. Dr. Crinela Fer și Dr. Mirela Bustan au dat dovadă de profesionalism, atenție la detalii, finețe și empatie pe tot parcursul tratamentelor, iar cabinetul are un vibe cool și o atmosferă primitoare. S-a respectat tot timpul ora programării, iar comunicarea a fost super facilă (atât în cabinet, cât și online cand a fost nevoie).☀️🦷
Bogdan Rişco
Bogdan Rişco
2023-03-23
Recomand cu caldura acest cabinet stomatologic. Explicatiile si indicatiile sunt foarte clare, pe intelesul tuturor. Mult profesionalism imbinat cu un vibe super placut, plus o multitudine de sfaturi utile.
Dora Moldovan
Dora Moldovan
2023-03-23

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare