You are here:

Implanturi dentare

Implanturi-dentare-Cluj-Napoca

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

Atunci când un dinte este pierdut pacientul poate experimenta complicații precum pierderea rapidă a oasului, dificultăți de vorbire sau modificări ale mușcăturii care duc la disconfort. Înlocuirea unui dinte pierdut cu un implant dentar poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții și sănătatea pacientului, mai mult un implant dentar se va simți ca și un dinte natural.

Stomatolog-Cluj-Crident 3

Ce este implantul dentar?

Sistemele de implant dentar constau dintr-un corp de implant dentar și un bont de implant și pot include, de asemenea, un șurub de fixare a bontului. Corpul implantului dentar este introdus chirurgical în osul maxilarului în locul rădăcinii dintelui. Bontul implantului dentar este de obicei atașat de corpul implantului prin șurubul de fixare a bontului, acesta susține viitoarele coroane dentare.

De ce să alegi implantul dentar?

Dinții lipsă vă pot afecta negativ stima de sine și viața de zi cu zi, inclusiv pot influența ceea ce puteți mânca. Implanturile sunt soluția cea mai simplă, pe termen lung, care vă poate restabili zâmbetul.

Ficși și de lungă durată

Implanturile sunt o soluție fixă, pe termen lung, care poate dura 10 ani sau mai mult, atâta timp cât sunt îngrijite corespunzător. Deoarece implanturile sunt o soluție fixă, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la îndepărtarea lor pentru a mânca sau a dormi și nu există riscul ca acestea să cadă.

Previne pierderea osoasă

Atunci când pierzi un dinte, osul maxilar de sub acesta se micșorează, deoarece nu mai este stimulat de rădăcina dintelui. În timp, acest lucru vă poate schimba forma feței, făcându-vă să arăți mai în vârstă decât sunteți cu adevărat. Implanturile dentare stimulează maxilarul, la fel ca dinții naturali, prevenind pierderea ulterioară a osului.

Soluție pe termen lung

Implanturile dentare sunt stâlpi de titan care sunt fixați în osul maxilarului. Osul fuzionează treptat cu implantul, făcându-l puternic și sigur, astfel încât să poată funcționa ca un dinte natural.

Aspect natural

Implanturile sunt acoperite cu o coroană care se potrivește cu nuanța, forma și dimensiunea dinților rămași, făcându-i să se simtă confortabil și să arate natural.

Corectarea mușcăturii

Implanturile dentare îți restabilesc mușcătura și îți permit să mesteci corect, astfel încât să te poți bucura mai mult din alimentele tale preferate.

Nu este nevoie de șlefuirea dinților sănătoși

Spre deosebire de unele tratamente pentru înlocuirea dinților lipsă, implanturile dentare nu necesită pregătirea niciunuia dintre dinții sănătoși învecinați.

Bucurați-vă de alimentele preferate

Dacă vă lipsesc dinții, este posibil să aveți dificultăți să mâncați alimente mestecabile sau dure, cum ar fi mere, legume crocante și anumite feluri de carne.

Care sunt pașii necesari pentru inserarea implantului dentar?

1

Consultația primară

Primul pas pentru a avea un implant dentar este o consultație cu un medic specialist. În aceastp etapă ne vom face timp să vă discutăm despre opțiunile tale, astfel încât să putem găsi tratamentul potrivit pentru tine.

În timpul consultației, medicul chirurg va pune întrebări despre ceea ce dorești să obții prin acest tratament, orice istoric medical relevant și îți poate oferi un cost estimativ. Vei avea, de asemenea, posibilitatea de a adresa orice întrebări pe care le ai în legătură cu tratament.

2

Planul de tratament

După o consultație inițială, ai nevoie de o evaluare clinică pentru a determina dacă implanturile sunt soluția potrivită pentru tine. Medicul dentist îți va recomanda să faci o radiografie panoramică și o scanare CBCT pentru a-l ajuta să înțeleagă exact cât de mult os ai. În unele cazuri, medicul dentist poate avea nevoie să efectueze o adiție osoasă sau un sinus lift în cazul în care nu este suficient os pentru a insera implantul.

3

Inserarea implantului

Dacă pacientul a decis că dorește să urmeze planul de tratament se va realiza procedura de inserarea a implantului dentar, aceasta se efectuează în cabinetul stomatologic, este o procedură simplă care se face de obicei sub anestezie locală, deci este fără durere, vei simți doar o presiune.  Odată ce anestezia și-a făcut efectul, medicul dentist va face o mică incizie apoi implantul în sine este apoi introdus în osul maxilar.

4

Aplicarea coroanei dentare

Odată ce este inserat implantul dentar se va aștepta între 4 și 6 luni pentru ca implantul să se integreze complet și să formeze corp comun cu osul din jurul lui proces care se numește osteointegrare.

Odată ce s-a terminat acest proces, coroana sau coroanele dentare vor fi aplicate pe implant. Acesta implică bontul (un mic stâlp atașat la partea superioară a implantului, care susține, la rândul său, coroana) și coroanele, care sunt personalizate pentru a se potrivi cu dimensiunea, forma și culoarea dinților pe care îi înlocuiesc.

Întrebări frecvente

Ce sunt implanturile dentare și când ar trebui să le iau în considerare?Implanturile dentare sunt dispozitive metalice care sunt plasate în osul maxilar pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă și a susține coroane dentare, poduri sau proteze dentare. Ar trebui să iei în considerare implanturile dentare dacă ai dinți lipsă și vrei să-ți înlocuiești dinții pierduți pentru a-ți restabili aspectul și funcționalitatea dentară.

Cât de dureros este procesul de implant dentar?Procedura de implant dentar este de obicei realizată sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu ar trebui să simtă durere în timpul procedurii. După intervenție, pacienții pot experimenta o ușoară durere sau umflături, dar aceste simptome sunt de obicei ușor de controlat cu ajutorul medicamentelor prescrise de medicul stomatolog.

Cât timp durează procesul de implant dentar?Procesul de implant dentar poate dura între câteva luni până la un an, în funcție de cât de rapid se vindecă osul maxilar și de starea generală de sănătate a pacientului. Însă, medicul stomatolog va fi capabil să îți ofere o evaluare mai precisă în timpul consultului.

Ce trebuie să fac înainte și după procedura de implant dentar?Înainte de procedura de implant dentar, medicul stomatolog va evalua sănătatea ta generală și va discuta cu tine despre istoricul tău medical. După procedură, pacienții trebuie să evite efortul fizic intens timp de câteva zile și să urmeze instrucțiunile medicului cu privire la igiena orală și dieta post-operatorie.

Chirurgie și implantologie orală Preț (lei)
Extracție dinte monoradicular 200
Extracție dinte pluriradicular 250
Extracție rest radicular 200
Extracție cu alveolotomie 350
Extracție în scop ortodontic 250
Decapușonare molar de minte 150
Regularizare creastă arcadă 550
Îndepărtare exostoză 160
Închidere comunicare oro-sinusală 340
Tratament alveolită post-extracțională 100
Incizie și drenaj abces 160
Gingivectomie 120
Odontectomie 400
Implant dentar 2500-2700
Rezecție apicală monoradicular 400
Rezecție apicală pluriradiculari 500
Frenectomie/freneplastie 220
Vestibuloplastie 400
Alungire coronară/dinte 180
Chistectomie 300-600

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Șarlea Sandra
Șarlea Sandra
2023-05-30
Servicii de calitate și o experientă tare plăcută 😊
Daniela Moldovan
Daniela Moldovan
2023-05-12
Servicii de calitate! Ma voi intoarce cu drag! Recomand cu toata increderea! Nota 10!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
alex dan
alex dan
2023-04-25
O experiență faină și plăcută, cu multă răbdare și explicații folositoare. Pentru cineva cu dentofobie pot să spun că aici mai vin cu drag 😁
sorina en
sorina en
2023-03-28
Sabau Roxana
Sabau Roxana
2023-03-27
Foarte curat, atmosfera placuta, carti bune in sala de asteptare, personal amabil si servicii de calitate. M-am simtit in siguranta si linistita in timpul interventiei. Recomand cu incredere!!
Andrada Nechita
Andrada Nechita
2023-03-24
Oameni minunați care oferă siguranță și încredere. Recomand cu drag!
Diana Anamaria Nechita
Diana Anamaria Nechita
2023-03-24
Recomand! Un cabinet la care mergi cu drag.
Alexandra Chirila
Alexandra Chirila
2023-03-23
Dacă ești în căutarea unui cabinet stomatologic din care să nu pleci traumatizat, recomand cu căldură Crident. Dr. Crinela Fer și Dr. Mirela Bustan au dat dovadă de profesionalism, atenție la detalii, finețe și empatie pe tot parcursul tratamentelor, iar cabinetul are un vibe cool și o atmosferă primitoare. S-a respectat tot timpul ora programării, iar comunicarea a fost super facilă (atât în cabinet, cât și online cand a fost nevoie).☀️🦷
Bogdan Rişco
Bogdan Rişco
2023-03-23
Recomand cu caldura acest cabinet stomatologic. Explicatiile si indicatiile sunt foarte clare, pe intelesul tuturor. Mult profesionalism imbinat cu un vibe super placut, plus o multitudine de sfaturi utile.
Dora Moldovan
Dora Moldovan
2023-03-23

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare