You are here:

Tratament de canal

Dentist-Cluj-Napoca-22

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

Tratamentul de canal (endodontic) este o procedură utilizată pentru a trata infecțiile sau leziunile din interiorul dinților, adică tratarea afecțiunilor pulpei dentare. Aceasta poate fi necesară atunci când pulpa dentară se infectează sau este inflamată din cauza cariilor dentare netratate care au ajuns foarte profund, a unei fracturi dentare sau a altor traume dentare.

Dentist-Cluj-Napoca-23

Cum știu că am nevoie de un tratament de canal?

Există câteva semne care ar putea indica necesitatea unui tratament de canal, cum ar fi durerea severă la nivelul dinților, sensibilitatea la alimente reci, dulci, calde, sensibilitatea la căldură și frig, umflarea gingiilor sau decolorarea dinților. Dacă aveți aceste simptome, este important să vizitați medicul stomatolog pentru evaluare și pentru a determina dacă este necesar un tratament de canal.

Când nu este recomandat tratamentul de canal

Acestea sunt câteva dintre contraindicațiile comune pentru tratamentul de canal:

Infecții severe

Dacă infecția este prea gravă sau s-a răspândit în alte părți ale gurii, tratamentul de canal poate fi dificil de efectuat sau poate fi contraindicat, prima dată va fi tratată infecția, abia apoi se va decide dacă este nevoie să se extragă dintele sau dacă un tratament de canal este ideal.

Probleme medicale

Persoanele cu probleme medicale severe, cum ar fi boli de inimă sau boli cronice, pot fi mai expuse la riscuri în timpul tratamentului de canal și ar trebui să ia în considerare acest aspect înainte de a efectua procedura.

Alergii la anestezice

Pacienții care au avut reacții alergice la anestezice trebuie să discute cu medicul stomatolog înainte de a efectua tratamentul de canal.

Incapacitatea de a menține igiena orală

Pacienții care nu pot menține igiena orală corespunzătoare sau nu sunt dispuși să urmeze instrucțiunile post-tratament pot avea un risc mai mare de infecție sau alte complicații.

Iată câțiva pași obișnuiți implicați într-un tratament de canal:

În general, tratamentul de canal poate fi realizat în una sau mai multe ședințe, în funcție de severitatea problemei și de complexitatea procedurii.

1

Anestezia dentară

Înainte de începerea tratamentului de canal, medicul va administra o anestezie locală pentru a amorți zona și pentru a reduce durerea. Înainte de a se realiza anestezia propriu-zisă se va aplica un gel anestezic pe gingie care va amorți gingia astfel tu nu vei simți durere atunci când va fi introdus acul.

2

Crearea accesului

Medicul va face o mică deschidere în dinte cu ajutorul unor freze dentare de diferite dimensiuni. Acest acces se va realiza pentru a ajunge la pulpa dentară infectată.

3

Îndepărtarea pulpei dentare și realizarea dezinfecției

După ce a creat accesul, medicul va îndepărta pulpa dentară din interiorul dinților. Acest proces poate fi realizat cu ajutorul unor instrumente speciale, cum ar fi acele de canal, care sunt utilizate pentru a îndepărta țesutul moale și pentru a curăța canalul radicular. După ce a fost îndepărtată pulpa din canal, acesta va fi dezisfectat cu soluții speciale care vor îndepărta cea mai mare parte din bacterii.

4

Obturarea/umplerea canalului radicular

După ce canalul radicular a fost curățat și pregătit, medicul va umple canalul cu un material special de obturare, numit gutapercă, care ajută la sigilarea canalului și la prevenirea reinfecției.

5

Restaurarea dinților

După finalizarea tratamentului de canal, medicul stomatolog va restaura dinții cu un material permanent, cum ar fi o coroană dentară sau o obturație dentară. Aceasta va ajuta la protejarea dinților de deteriorare ulterioară deoarece dinții tratați pe canal sunt mult mai susceptibili la fractură ei sunt ca un copac fară sevă, mult mai casanți decât un dinte viu.

Întrebări frecvente

Ce sunt implanturile dentare și când ar trebui să le iau în considerare?Implanturile dentare sunt dispozitive metalice care sunt plasate în osul maxilar pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă și a susține coroane dentare, poduri sau proteze dentare. Ar trebui să iei în considerare implanturile dentare dacă ai dinți lipsă și vrei să-ți înlocuiești dinții pierduți pentru a-ți restabili aspectul și funcționalitatea dentară.

Cât de dureros este procesul de implant dentar?Procedura de implant dentar este de obicei realizată sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu ar trebui să simtă durere în timpul procedurii. După intervenție, pacienții pot experimenta o ușoară durere sau umflături, dar aceste simptome sunt de obicei ușor de controlat cu ajutorul medicamentelor prescrise de medicul stomatolog.

Cât timp durează procesul de implant dentar?Procesul de implant dentar poate dura între câteva luni până la un an, în funcție de cât de rapid se vindecă osul maxilar și de starea generală de sănătate a pacientului. Însă, medicul stomatolog va fi capabil să îți ofere o evaluare mai precisă în timpul consultului.

Ce trebuie să fac înainte și după procedura de implant dentar?Înainte de procedura de implant dentar, medicul stomatolog va evalua sănătatea ta generală și va discuta cu tine despre istoricul tău medical. După procedură, pacienții trebuie să evite efortul fizic intens timp de câteva zile și să urmeze instrucțiunile medicului cu privire la igiena orală și dieta post-operatorie.

Endodonție Preț (lei)
Reconstrucție coronară directă 250
Drenaj endodontic 200
Tratament mecanico-antiseptic/canal 150
Tratament medicamentos (cu pastă de Hidroxid de calciu)/canal 100
Obturație endodontică/canal 100
Pivot din fibră de sticlă 300
Coafaj cu BIODENTINE 180
Retratament endodontic 300/canal
Aplicare MTA apexifiere 200
Aplicare MTA perforație 150

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Șarlea Sandra
Șarlea Sandra
2023-05-30
Servicii de calitate și o experientă tare plăcută 😊
Daniela Moldovan
Daniela Moldovan
2023-05-12
Servicii de calitate! Ma voi intoarce cu drag! Recomand cu toata increderea! Nota 10!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
alex dan
alex dan
2023-04-25
O experiență faină și plăcută, cu multă răbdare și explicații folositoare. Pentru cineva cu dentofobie pot să spun că aici mai vin cu drag 😁
sorina en
sorina en
2023-03-28
Sabau Roxana
Sabau Roxana
2023-03-27
Foarte curat, atmosfera placuta, carti bune in sala de asteptare, personal amabil si servicii de calitate. M-am simtit in siguranta si linistita in timpul interventiei. Recomand cu incredere!!
Andrada Nechita
Andrada Nechita
2023-03-24
Oameni minunați care oferă siguranță și încredere. Recomand cu drag!
Diana Anamaria Nechita
Diana Anamaria Nechita
2023-03-24
Recomand! Un cabinet la care mergi cu drag.
Alexandra Chirila
Alexandra Chirila
2023-03-23
Dacă ești în căutarea unui cabinet stomatologic din care să nu pleci traumatizat, recomand cu căldură Crident. Dr. Crinela Fer și Dr. Mirela Bustan au dat dovadă de profesionalism, atenție la detalii, finețe și empatie pe tot parcursul tratamentelor, iar cabinetul are un vibe cool și o atmosferă primitoare. S-a respectat tot timpul ora programării, iar comunicarea a fost super facilă (atât în cabinet, cât și online cand a fost nevoie).☀️🦷
Bogdan Rişco
Bogdan Rişco
2023-03-23
Recomand cu caldura acest cabinet stomatologic. Explicatiile si indicatiile sunt foarte clare, pe intelesul tuturor. Mult profesionalism imbinat cu un vibe super placut, plus o multitudine de sfaturi utile.
Dora Moldovan
Dora Moldovan
2023-03-23

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare