You are here:

Tratament parodontal

Dentist-Cluj-Napoca-18

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

Gingivita și parodontoza sunt două dintre cele mai comune afecțiuni dentare, care pot duce la pierderea dinților și la probleme de sănătate orală pe termen lung. Dacă observați sângerări ale gingiilor, inflamații, recesiune gingivală sau sensibilitate la cald sau rece, este important să discutați cu medicul dentist despre un posibil tratament parodontal.

Dentist-Cluj-Napoca-18

Ce este tratamentul parodontal?

Tratamentul parodontal se referă la procesul de tratare a bolii parodontale, care poate include gingivita sau parodontoza. Acest tratament are scopul de a preveni și de a trata infecțiile gingivale, precum și de a restaura sănătatea gingiilor și a dinților. Aceasta implică, de obicei, un proces de curățare a plăcii dentare și a tartrului acumulate sub și deasupra gingiilor, îndepărtarea țesutului deteriorat și, în unele cazuri, proceduri de chirurgie dentară.

De ce să alegeți tratamentul parodontal?

Previne pierderea dinților

Prin tratarea afecțiunilor parodontale, puteți preveni pierderea dinților și poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a restabili sănătatea gingiilor și a dinților.

Îmbunătățește sănătatea orală

Tratamentul parodontal poate ajuta la prevenirea altor afecțiuni dentare și poate îmbunătăți sănătatea generală, deoarece problemele dentare pot avea un impact negativ asupra sănătății în general.

Reduce riscul de afecțiuni cronice

Inflamația gingiilor poate avea un impact negativ asupra sănătății în general și poate fi un factor de risc pentru afecțiuni cronice, precum boli de inimă, diabet și cancer.

Care sunt pașii necesari pentru tratarea parodontozei?

1

Evaluarea initială

Primul pas în tratarea parodontozei este evaluarea inițială a stării sănătății gingiilor și dinților. Acest lucru implică o examinare orală detaliată și o evaluare a radiografiilor dentare pentru a determina starea generală a gingiilor și a osului maxilar. În plus, medicul dentist poate utiliza un instrument special numit sondaj parodontal pentru a măsura adâncimea buzunarelor gingivale și a determina gradul de inflamație și deteriorare a țesutului gingival.

2

Planul de tratament

În funcție de gravitatea afecțiunii parodontale, se va elabora un plan de tratament personalizat, care poate include diverse proceduri, cum ar fi detartrajul și periajul profesional, terapia cu laser, intervenția chirurgicală și terapia antibiotică.

3

Implementarea tratamentului

După stabilirea planului de tratament, se va începe implementarea acestuia. În funcție de caz, tratamentul poate fi realizat în mai multe etape, pentru a se asigura o recuperare eficientă și rapidă a sănătății parodontale.

4

Îngrijirea continuă

După finalizarea tratamentului, este important ca pacientul să mențină o igienă orală riguroasă și să ia măsuri de prevenire a recidivei afecțiunii. Acest lucru poate include periajul dentar zilnic, folosirea aței dentare, vizite regulate la medicul stomatolog pentru evaluări periodice și îngrijire de întreținere.

Întrebări frecvente

Ce sunt implanturile dentare și când ar trebui să le iau în considerare?Implanturile dentare sunt dispozitive metalice care sunt plasate în osul maxilar pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă și a susține coroane dentare, poduri sau proteze dentare. Ar trebui să iei în considerare implanturile dentare dacă ai dinți lipsă și vrei să-ți înlocuiești dinții pierduți pentru a-ți restabili aspectul și funcționalitatea dentară.

Cât de dureros este procesul de implant dentar?Procedura de implant dentar este de obicei realizată sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu ar trebui să simtă durere în timpul procedurii. După intervenție, pacienții pot experimenta o ușoară durere sau umflături, dar aceste simptome sunt de obicei ușor de controlat cu ajutorul medicamentelor prescrise de medicul stomatolog.

Cât timp durează procesul de implant dentar?Procesul de implant dentar poate dura între câteva luni până la un an, în funcție de cât de rapid se vindecă osul maxilar și de starea generală de sănătate a pacientului. Însă, medicul stomatolog va fi capabil să îți ofere o evaluare mai precisă în timpul consultului.

Ce trebuie să fac înainte și după procedura de implant dentar?Înainte de procedura de implant dentar, medicul stomatolog va evalua sănătatea ta generală și va discuta cu tine despre istoricul tău medical. După procedură, pacienții trebuie să evite efortul fizic intens timp de câteva zile și să urmeze instrucțiunile medicului cu privire la igiena orală și dieta post-operatorie.

Tratamente odontale (obturații) Preț (lei)
Obturație EQUIA o suprafată 280
Obturație EQUIA două suprafețe 300
Obturație EQUIA trei suprafețe 340
Obturație fizionomică cu compozit o suprafață 280
Obturație fizionomică cu compozit două suprafețe 300
Obturație fizionomică cu compozit trei suprafețe 340
Obturație BIODENTINE (bază/coafaj) 180
Obturație dinte frontal 280
Bază protectoare 80

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Șarlea Sandra
Șarlea Sandra
2023-05-30
Servicii de calitate și o experientă tare plăcută 😊
Daniela Moldovan
Daniela Moldovan
2023-05-12
Servicii de calitate! Ma voi intoarce cu drag! Recomand cu toata increderea! Nota 10!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
alex dan
alex dan
2023-04-25
O experiență faină și plăcută, cu multă răbdare și explicații folositoare. Pentru cineva cu dentofobie pot să spun că aici mai vin cu drag 😁
sorina en
sorina en
2023-03-28
Sabau Roxana
Sabau Roxana
2023-03-27
Foarte curat, atmosfera placuta, carti bune in sala de asteptare, personal amabil si servicii de calitate. M-am simtit in siguranta si linistita in timpul interventiei. Recomand cu incredere!!
Andrada Nechita
Andrada Nechita
2023-03-24
Oameni minunați care oferă siguranță și încredere. Recomand cu drag!
Diana Anamaria Nechita
Diana Anamaria Nechita
2023-03-24
Recomand! Un cabinet la care mergi cu drag.
Alexandra Chirila
Alexandra Chirila
2023-03-23
Dacă ești în căutarea unui cabinet stomatologic din care să nu pleci traumatizat, recomand cu căldură Crident. Dr. Crinela Fer și Dr. Mirela Bustan au dat dovadă de profesionalism, atenție la detalii, finețe și empatie pe tot parcursul tratamentelor, iar cabinetul are un vibe cool și o atmosferă primitoare. S-a respectat tot timpul ora programării, iar comunicarea a fost super facilă (atât în cabinet, cât și online cand a fost nevoie).☀️🦷
Bogdan Rişco
Bogdan Rişco
2023-03-23
Recomand cu caldura acest cabinet stomatologic. Explicatiile si indicatiile sunt foarte clare, pe intelesul tuturor. Mult profesionalism imbinat cu un vibe super placut, plus o multitudine de sfaturi utile.
Dora Moldovan
Dora Moldovan
2023-03-23

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare