You are here:

Detartraj cu ultrasunete

Dentist-Cluj-Napoca-16

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

În doar 30 de minute la Crident ți se va îndepărta tot tartrul dentar și toată placa bacteriană de pe suprafețele dentare, dinții tăi vor fi mult mai curați și mai strălucitori.

Dentist Cluj Napoca 37

Ce este detartrajul?

Detartrajul cu ultrasunete este un procedeu stomatologic care utilizează ultrasunete pentru a elimina tartrul și placa bacteriană de pe suprafața dinților și din jurul gingiilor. În trecut detartrajul se realiza manual, lucru care afecta gingiile și era mult mai dureros. Acest procedeu, acum simplu, este folosit pentru a preveni și trata afecțiuni ale cavității bucale, cum ar fi cariile dentare, gingivita și boala parodontală.

Cum functionează aparatul cu ultrasunete?

Ultrasunetele sunt generate de un aparat special, cu ultrasunete, care produce vibrații de mare frecvență. Aceste vibrații ajută la desprinderea și îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene de pe suprafața dinților și din jurul gingiilor. În plus, aparatul cu ultrasunete este dotat cu un jet de apă, care ajută la curățarea dinților și la eliminarea resturilor alimentare.

Doare procedura de detartraj?

Procedura de detartraj cu ultrasunete este nedureroasă și nu necesită anestezie locală în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, uneori poate apărea o senzație de disconfort sau sensibilitate temporară a dinților după procedură.

Pentru cine nu este indicat detartrajul cu ultrasunete?

Este important să menționăm că detartrajul cu ultrasunete nu este indicat pentru toți pacienții, mai ales la cei cu afecțiuni cardiace sau alte afecțiuni medicale. Înainte de a face detartrajul cu ultrasunete, este important să discutați cu medicul stomatolog despre eventualele riscuri și beneficii și să vă asigurați că sunteți un candidat potrivit pentru acest procedeu.

Crident servicii stomatologice Cluj-Napoca 5

Periajul profesional pentru o igienă dentară completă.

Periajul profesional se realizează doar în cabinetul stomatologic, se va folosi o perie specială activată de un instrumentar rotativ și se va folosi o pastă specială. În cadrul acestei manopere se va îndepărta placa bacteriană care se găsește în zonele greu accesibile pacienților, zone predispuse la apariția cariilor dentare în cazul în care placa bacteriană nu va fi îndepărtată. Deasemenea cu ajutorul periajului profesional se vor îndepărta si resturile de tartru care au rămas pe dinți, unele pete sau colorații de la nivelul dinților.

Crident servicii stomatologice Cluj-Napoca 2

Cum se îndepărtează petele de pe dinți?

Cea mai eficientă metodă de îndepărtare a petelor de pe dinți este cu ajutorul manoperei de AIRFLOW. Aceasta se realizează împreună cu restul manoperelor de igienizare profesională din cadrul pachetului de igienizare profesională. Air-flow-ul se realizează cu un aparat care generează un jet de apă, aer și o pudra foarte fină de bicarbonat de sodiu, având o presiune mare. În acest mod, suprafețele dentare, zonele interdentare și zonele subgingivale sunt curățate profesional. În acest mod se vor îndepărta de pe dinți petele produse de anumite alimente cum ar fi: cafea, tutun, ceaiuri, condimente colorate.

Întrebări frecvente

Este dureros detartrajul cu ultrasunete?In timpul detartrajului cu ultrasunete se poate resimti o senzatie de vibratie si de furnicatura, dar procedura in sine nu ar trebui sa fie dureroasa. In cazul in care simtiti durere, trebuie sa informati imediat medicul dentist.

Cat de des ar trebui sa fac detartraj?De obicei, este recomandat să se efectueze o dată la șase luni, dar depinde de starea de sănătate a dinților și de gradul de acumulare a tartrului. Medicul stomatolog poate recomanda o frecvență mai mare sau mai mică, în funcție de caz.

Afectează detartrajul cu ultrasunete smaltul dintilor?Dacă este efectuat în mod incorect sau prea intens, detartrajul cu ultrasunete poate afecta smalțul dentar. Cu toate acestea, de obicei, medicul dentist are grijă să ajusteze puterea ultrasunetelor astfel încât să nu dăuneze smalțului și să evite deteriorarea acestuia.

Pot sa mananc sau sa beau dupa un detartraj?Da, se poate manca sau bea dupa detartrajul cu ultrasunete, dar este recomandat sa asteptati cel putin o ora pentru a permite gingiilor sa se vindece. De asemenea, este important sa evitati alimentele si bauturile care pot pata dintii sau irita gingiile recent tratate.

Profilaxie și prevenție:
Detartraj ultrasunete/arcadă 100
Periaj profesional 90
Pachet igienizare profesională
(detartraj cu ultrasunete si periaj profesional și instructaj pentru o igienizare corectă)
150
Air-flow 150
Sigilare simplă dinte permanente 170
Sigilare extinsă dinte permanent 200
Fluorizare topică/arcadă; 100
Fluorizare cu gutiere 150
Tehnica ICON; 190

La Crident întreg pachetul de igienizare profesională cuprinde:

  • detartraj
  • periaj profesional
  • airflow

iar toată procedura durează aproximativ 30-40 de minute, în funcție de cantitatea de tartru și de placă de pe dinți. Procedura este realizată de un Medic specialist parodontolog, care va avea grijă de gingiile tale.

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Paula Rotar
Paula Rotar
2022-11-30
Un cabinet cu stea Michelin, ca sa zic așa. Toți medicii sunt foarte amabili, serviciile sunt de calitate, comunicarea cu pacienții este foarte bună, iar spațiul este impecabil, dotat cu aparatură de ultimă generație. Recomand cu drag acest loc! 🫶🏼
anca p
anca p
2022-11-25
Recomand cu incredere cabinetul Crident. Serviciile oferite sunt de un înalt profesionalism, iar atmosfera este foarte prietenoasa, inclusiv pentru copilașii mici, aflați la primele vizite la medicul dentist.
Beudean Vlad
Beudean Vlad
2022-11-24
Andreea Petruta
Andreea Petruta
2022-11-24
Felicitari pentru toata munca voastra!Mult succes si cat mai multi pacienti fericiti!Recomand!Mediu placut,calduros si foarte curat!❤️
Mihaela Cira
Mihaela Cira
2022-11-24
Cel mai minunat cabinet de stomatologie, cu cele mai minunate doamne doctor! Pasiune, munca și devotament în tot ceea ce fac! Recomand din suflet! 👌😍
Andrea Cirdan
Andrea Cirdan
2022-11-24
Recomand cu mare drag si cu toata increderea cabinetul si medicii de aici . Dotarea este de ultima generatie si medicii foarte primitori ,profesionisti si empatici .
Ninel Petrea
Ninel Petrea
2022-11-24
Servicii curate si atent oferite, bazate pe o comunicare de calitate. M-am simtit confortabil si tratat cu atentie. Va multumesc. Cu siguranta am sa revin. Daca citesti acest review te indemn sa nu eziti si sa treci pe la cabinetul Crident macar pentru un control. O zi usoara !
Bora Bogdan Ioan
Bora Bogdan Ioan
2022-11-24
Cabinet extrem de placut, personal dragut si profesionist, lucrari de calitate.
Evelin Molnar
Evelin Molnar
2022-11-21
Este primul cabinet de stomatologie unde mă întorc mereu cu mare drag. Dr Crinela Fer și Dr Nora Orban sunt foarte drăguțe, atente, profesioniste și ajutătoare. Serviciile oferite sunt de înaltă calitate de care sunt foarte mulțumită. Atmosfera este primitoare, prietenoasă, sunt disponibile și cărți de citit în sala de așteptare (+++). Recomand cu mare drag cabinetul Crident 😊👍
Klaus Mai
Klaus Mai
2022-07-05
Recomand cu incredere! Atitudine , profesionalism, igiena si aparatura moderna...! Totul la superlativ!

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare