You are here:

Chirurgie orală

Dentist-Cluj-Napoca-19

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

Chirurgia orală este ramura stomatologiei care se concentrează pe chirurgia bucală, facială și a maxilarului. Acest tip de intervenție poate fi necesară atunci când alte tratamente stomatologice nu sunt suficiente pentru a rezolva problema pacientului. La Crident, oferim o gamă largă de tratamente de chirurgie orală pentru a vă menține sănătatea și frumusețea.

Dr Fer Crinela 2

Ce este chirurgia orală?

Chirurgia orală este ramura stomatologiei care se concentrează pe chirurgia bucală, facială și a maxilarului. Acest tip de intervenție poate fi necesară atunci când alte tratamente stomatologice nu sunt suficiente pentru a rezolva problema pacientului. La Crident, oferim o gamă largă de tratamente de chirurgie orală pentru a vă menține sănătatea și frumusețea.

Proceduri de chirurgie orală

Extracție molar de minte

Extracția molarilor de minte este una dintre cele mai frecvente proceduri de chirurgie orală. Acești dinți sunt greu de curățat și pot cauza probleme dacă nu sunt extrași. Extracția acestor dinți este recomandată și atunci când nu există suficient spațiu în gură pentru a permite erupția normală. La Crident, extracția molarilor de minte se face sub anestezie locală, iar pacientul poate pleca acasă imediat după procedură.

Extracții dentare

Extracția dinților este adesea necesară atunci când un dinte este deteriorat sau infectat și nu poate fi salvat prin alte tratamente dentare. De asemenea, extracția dinților poate fi necesară în cazul în care există prea puțin spațiu în gură pentru toți dinții să rămână aliniați corect. În cazurile în care extracția este necesară, pacienții noștri beneficiază de un tratament personalizat și confortabil, precum și de îngrijire postoperatorie adecvată pentru a asigura o vindecare rapidă și fără complicații.

Adiții de os

Aditiile de os sunt necesare pentru a crește cantitatea de os disponibil pentru implanturile dentare. Această procedură implică plasarea unui material de os artificial sau propriul os al pacientului în zona care necesită adiție, pentru a crea o bază solidă pentru implantul dentar. În clinica noastră, utilizăm cele mai avansate tehnici și materiale pentru adiția de os, astfel încât pacienții noștri să poată beneficia de o îngrijire de înaltă calitate.

Sinus lift

Sinus lift-ul este o procedură de chirurgie orală utilizată pentru a crește cantitatea de os disponibilă pentru implanturile dentare în zona molariilor superiori. Această procedură implică ridicarea sinusurilor maxilare pentru a crea spațiu pentru adiția de os. La Crident procedura de sinus lift este efectuată utilizând cele mai recente tehnici și materiale pentru a asigura o recuperare rapidă și o îngrijire de înaltă calitate.

Pașii de pregătire pentru chirurgia orală

1

Consultația pre-operatorie

Înainte de orice intervenție chirurgicală orală, este important să se efectueze o consultație pre-operatorie cu un medic dentist sau cu un chirurg maxilo-facial. Această consultatie include o evaluare a stării de sănătate generală a pacientului, o discuție despre medicamentele pe care le ia pacientul și o discuție despre ce se poate aștepta în timpul și după intervenția chirurgicală.

2

Planificarea intervenției

După ce s-a stabilit că pacientul este un candidat adecvat pentru intervenția chirurgicală, medicul dentist sau chirurgul maxilo-facial va efectua o planificare a intervenției. Aceasta include stabilirea procedurii specifice, a tehnicii de anestezie și a posibilelor complicații sau efecte secundare.

3

Intervenția chirurgicală propriu-zisă

În timpul intervenției chirurgicale, medicul dentist sau chirurgul maxilo-facial va efectua procedura planificată, în conformitate cu protocoalele și tehnologiile actuale. În timpul procedurii, pacientul va fi anesteziat în mod corespunzător și monitorizat în permanență pentru a se asigura că nu apare nicio complicatie.

4

Post-operatoriu

După intervenția chirurgicală, este important ca pacientul să urmeze instrucțiunile de îngrijire post-operatorie furnizate de medicul dentist sau chirurgul maxilo-facial. Acestea includ, de obicei, recomandari legate de alimentație, igienă orală și evitarea activităților care ar putea pune presiune sau stres pe zona operată. Este, de asemenea, important să se monitorizeze semnele de complicatii sau infectii și să se raporteze imediat orice probleme.

Întrebări frecvente

Ce sunt implanturile dentare și când ar trebui să le iau în considerare?Implanturile dentare sunt dispozitive metalice care sunt plasate în osul maxilar pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă și a susține coroane dentare, poduri sau proteze dentare. Ar trebui să iei în considerare implanturile dentare dacă ai dinți lipsă și vrei să-ți înlocuiești dinții pierduți pentru a-ți restabili aspectul și funcționalitatea dentară.

Cât de dureros este procesul de implant dentar?Procedura de implant dentar este de obicei realizată sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu ar trebui să simtă durere în timpul procedurii. După intervenție, pacienții pot experimenta o ușoară durere sau umflături, dar aceste simptome sunt de obicei ușor de controlat cu ajutorul medicamentelor prescrise de medicul stomatolog.

Cât timp durează procesul de implant dentar?Procesul de implant dentar poate dura între câteva luni până la un an, în funcție de cât de rapid se vindecă osul maxilar și de starea generală de sănătate a pacientului. Însă, medicul stomatolog va fi capabil să îți ofere o evaluare mai precisă în timpul consultului.

Ce trebuie să fac înainte și după procedura de implant dentar?Înainte de procedura de implant dentar, medicul stomatolog va evalua sănătatea ta generală și va discuta cu tine despre istoricul tău medical. După procedură, pacienții trebuie să evite efortul fizic intens timp de câteva zile și să urmeze instrucțiunile medicului cu privire la igiena orală și dieta post-operatorie.

Chirurgie și implantologie orală Preț (lei)
Extracție dinte monoradicular 200
Extracție dinte pluriradicular 250
Extracție rest radicular 200
Extracție cu alveolotomie 350
Extracție în scop ortodontic 250
Decapușonare molar de minte 150
Regularizare creastă arcadă 550
Îndepărtare exostoză 160
Închidere comunicare oro-sinusală 340
Tratament alveolită post-extracțională 100
Incizie și drenaj abces 160
Gingivectomie 120
Odontectomie 400
Implant dentar 2500-2700
Rezecție apicală monoradicular 400
Rezecție apicală pluriradiculari 500
Frenectomie/freneplastie 220
Vestibuloplastie 400
Alungire coronară/dinte 180
Chistectomie 300-600

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Paula Rotar
Paula Rotar
2022-11-30
Un cabinet cu stea Michelin, ca sa zic așa. Toți medicii sunt foarte amabili, serviciile sunt de calitate, comunicarea cu pacienții este foarte bună, iar spațiul este impecabil, dotat cu aparatură de ultimă generație. Recomand cu drag acest loc! 🫶🏼
anca p
anca p
2022-11-25
Recomand cu incredere cabinetul Crident. Serviciile oferite sunt de un înalt profesionalism, iar atmosfera este foarte prietenoasa, inclusiv pentru copilașii mici, aflați la primele vizite la medicul dentist.
Beudean Vlad
Beudean Vlad
2022-11-24
Andreea Petruta
Andreea Petruta
2022-11-24
Felicitari pentru toata munca voastra!Mult succes si cat mai multi pacienti fericiti!Recomand!Mediu placut,calduros si foarte curat!❤️
Mihaela Cira
Mihaela Cira
2022-11-24
Cel mai minunat cabinet de stomatologie, cu cele mai minunate doamne doctor! Pasiune, munca și devotament în tot ceea ce fac! Recomand din suflet! 👌😍
Andrea Cirdan
Andrea Cirdan
2022-11-24
Recomand cu mare drag si cu toata increderea cabinetul si medicii de aici . Dotarea este de ultima generatie si medicii foarte primitori ,profesionisti si empatici .
Ninel Petrea
Ninel Petrea
2022-11-24
Servicii curate si atent oferite, bazate pe o comunicare de calitate. M-am simtit confortabil si tratat cu atentie. Va multumesc. Cu siguranta am sa revin. Daca citesti acest review te indemn sa nu eziti si sa treci pe la cabinetul Crident macar pentru un control. O zi usoara !
Bora Bogdan Ioan
Bora Bogdan Ioan
2022-11-24
Cabinet extrem de placut, personal dragut si profesionist, lucrari de calitate.
Evelin Molnar
Evelin Molnar
2022-11-21
Este primul cabinet de stomatologie unde mă întorc mereu cu mare drag. Dr Crinela Fer și Dr Nora Orban sunt foarte drăguțe, atente, profesioniste și ajutătoare. Serviciile oferite sunt de înaltă calitate de care sunt foarte mulțumită. Atmosfera este primitoare, prietenoasă, sunt disponibile și cărți de citit în sala de așteptare (+++). Recomand cu mare drag cabinetul Crident 😊👍
Klaus Mai
Klaus Mai
2022-07-05
Recomand cu incredere! Atitudine , profesionalism, igiena si aparatura moderna...! Totul la superlativ!

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare