You are here:

Coroane dentare

Dentist-Cluj-Napoca-15

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

Coroanele dentare sunt proteze dentare fixe care acoperă și protejează dinții naturali deteriorați, slabi sau afectați de carii extinse. Acestea sunt create din materiale precum ceramică, zirconiu sau metalo-ceramică și sunt concepute pentru a fi asemănătoare dinților naturali atât din punct de vedere al formei, cât și al culorii.

În general, coroanele dentare sunt recomandate atunci când un dinte are o structură dentară insuficientă pentru a susține o obturație sau atunci când un dinte este fracturat sau afectat de carie într-un mod care nu poate fi reparat cu o obturație.

Dentist-Cluj-Napoca-10

Ce avantaje oferă coroanele dentare de la Crident?

Avem o gamă largă de opțiuni de coroane dentare, de la cele din ceramică până la cele din zirconiu, pentru a ne asigura că pacienții noștri primesc cele mai bune soluții pentru dinții lor.

Pe lângă aspectul estetic, coroanele dentare de la Crident oferă și o protecție solidă împotriva deteriorării dintelui, prevenind astfel apariția unor probleme mai grave în viitor. De asemenea, acestea sunt ușor de întreținut și curățat, ceea ce le face o opțiune practică și convenabilă pentru mulți pacienți.

Beneficiile coroanelor dentare

La Crident, suntem dedicați să vă ajutăm să obțineți un zâmbet sănătos și strălucitor. În acest sens, oferim o gamă largă de tratamente dentare, inclusiv coroane dentare de înaltă calitate. Iată câteva beneficii ale coroanelor dentare oferite de Crident:

Restaurează funcția dentară

Coroanele dentare acoperă dinții deteriorați sau slabi, protejându-i de alte daune și restaurând funcția masticatorie

Îmbunătățește aspectul danturii

Coroanele dentare pot fi realizate din diverse materiale, inclusiv ceramica, astfel încât să se potrivească perfect cu culoarea și forma dinților dumneavoastră naturali, oferind un aspect natural și estetic.

Prezervă sănătatea dinților

Coroanele dentare previn dezvoltarea cariilor sau a altor afecțiuni dentare, astfel încât să puteți să vă păstrați sănătatea dentară pe termen lung.

Oferă durabilitate

Coroanele dentare sunt realizate din materiale de înaltă calitate, ceea ce le face extrem de durabile și rezistente în timp.

Îmbunătățește încrederea în sine

Un zâmbet frumos și sănătos poate îmbunătăți încrederea în sine și poate face o diferență semnificativă în viața de zi cu zi.

Pașii necesari pentru coroane dentare

1

Evaluare si pregatirea dintilor

În aceast prim pas, dentistul va examina starea dintelui și va decide dacă este necesară o coroană. În cazul în care coroana este necesară, dentistul va îndepărta o mică parte din suprafața dintelui pentru a face loc coroanei. De obicei, acest lucru se face sub anestezie locală.

2

Luarea amprentelor dentare

După ce dinte este pregătit, dentistul va lua amprente ale dintelui și ale gurii pacientului. Aceste amprente sunt trimise la un laborator specializat, unde se va realiza coroana dentară.

3

Realizarea coroanei dentare

La laborator, se va realiza coroana dentară dintr-un material ales în funcție de nevoile pacientului. De obicei, acesta poate fi ceramică, metal sau un amestec de cele două. Fabricarea coroanei poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni.

4

Montarea coroanei dentare

După ce coroana dentară este finalizată, pacientul va reveni la dentist pentru montarea acesteia. Dentistul va verifica dacă coroana se potrivește și se simte confortabilă în gură. Dacă totul este în regulă, coroana va fi fixată pe dinte cu un adeziv special.

Întrebări frecvente

În ce caz am nevoie de coroane dentare?Coroanele dentare sunt utilizate în principal pentru a repara dinții deteriorați sau deteriorați. Acestea pot fi necesare în urma unei carii severe, fracturii dintelui sau uzurii excesive. De asemenea, pot fi folosite pentru a acoperi dinții devitalizați sau pentru a proteja dinții care au fost supuși unor proceduri dentare mari, cum ar fi un implant dentar.

Cum trebuie să-mi îngrijesc dinții cu coroane dentare?Îngrijirea dinților cu coroane dentare este similară cu îngrijirea dinților naturali. Este important să periați dinții de cel puțin două ori pe zi, să folosiți ață dentară în fiecare zi și să vizitați dentistul pentru controale regulate. Este, de asemenea, important să evitați alimentele dure sau lipicioase care ar putea deteriora coroana dentară.

Cât de durabilă este o coroană dentară?Durata de viață a unei coroane dentare depinde de mai mulți factori, inclusiv de materialul din care este făcută, de modul în care este îngrijită și de utilizarea zilnică. Coroanele dentare pot dura între 5 și 15 ani sau chiar mai mult, în funcție de circumstanțe.

Ce fac dacă am o coroană dentară care se mișcă sau care a căzut complet?Dacă coroana dentară se mișcă sau a căzut, este important să vizitați imediat un dentist pentru a repara sau înlocui coroana. În timp ce așteptați să ajungeți la dentist, puteți folosi un cearșaf dentar pentru a acoperi dinții afectați și pentru a evita expunerea acestora la alimente sau lichide care ar putea cauza durere sau deteriorare suplimentară.

Protetică dentară Preț (lei)
Tratament de reechilibrare ocluzală 100
Gutiere bruxism 500
Ablația lucrărilor protetice 80/coroană
Dispozitiv corono-radicular la dinți monoradiculari 300
Dispozitiv corono-radicular la dinți pluriradiculari 350
Coroană nefizionomică metalică 350
Coroană semifizionomică metal acrilat 350
Coroană fizionomică metalo-ceramică (In Line ONE) 800
Coroană fizionomică Ceramică pe Zirconiu 1500
Coroană fizionomică metalo-ceramică pe implant 2300
Coroană fizionomică integral ceramică/fațetă 1800
Coroane acrilice provizorii 250
Wax-up 150
Proteză acrilică parțială/totală 1100
Căptușire proteză acrilică 250
Reparație proteză acrilică 150
Completare dinți proteză acrilică 150
Proteză scheletată 3500

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Paula Rotar
Paula Rotar
2022-11-30
Un cabinet cu stea Michelin, ca sa zic așa. Toți medicii sunt foarte amabili, serviciile sunt de calitate, comunicarea cu pacienții este foarte bună, iar spațiul este impecabil, dotat cu aparatură de ultimă generație. Recomand cu drag acest loc! 🫶🏼
anca p
anca p
2022-11-25
Recomand cu incredere cabinetul Crident. Serviciile oferite sunt de un înalt profesionalism, iar atmosfera este foarte prietenoasa, inclusiv pentru copilașii mici, aflați la primele vizite la medicul dentist.
Beudean Vlad
Beudean Vlad
2022-11-24
Andreea Petruta
Andreea Petruta
2022-11-24
Felicitari pentru toata munca voastra!Mult succes si cat mai multi pacienti fericiti!Recomand!Mediu placut,calduros si foarte curat!❤️
Mihaela Cira
Mihaela Cira
2022-11-24
Cel mai minunat cabinet de stomatologie, cu cele mai minunate doamne doctor! Pasiune, munca și devotament în tot ceea ce fac! Recomand din suflet! 👌😍
Andrea Cirdan
Andrea Cirdan
2022-11-24
Recomand cu mare drag si cu toata increderea cabinetul si medicii de aici . Dotarea este de ultima generatie si medicii foarte primitori ,profesionisti si empatici .
Ninel Petrea
Ninel Petrea
2022-11-24
Servicii curate si atent oferite, bazate pe o comunicare de calitate. M-am simtit confortabil si tratat cu atentie. Va multumesc. Cu siguranta am sa revin. Daca citesti acest review te indemn sa nu eziti si sa treci pe la cabinetul Crident macar pentru un control. O zi usoara !
Bora Bogdan Ioan
Bora Bogdan Ioan
2022-11-24
Cabinet extrem de placut, personal dragut si profesionist, lucrari de calitate.
Evelin Molnar
Evelin Molnar
2022-11-21
Este primul cabinet de stomatologie unde mă întorc mereu cu mare drag. Dr Crinela Fer și Dr Nora Orban sunt foarte drăguțe, atente, profesioniste și ajutătoare. Serviciile oferite sunt de înaltă calitate de care sunt foarte mulțumită. Atmosfera este primitoare, prietenoasă, sunt disponibile și cărți de citit în sala de așteptare (+++). Recomand cu mare drag cabinetul Crident 😊👍
Klaus Mai
Klaus Mai
2022-07-05
Recomand cu incredere! Atitudine , profesionalism, igiena si aparatura moderna...! Totul la superlativ!

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare