You are here:

Fațete dentare

Dentist-Cluj-Napoca-14

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

Ce trebuie să știi înainte să îți pui fațete dentare?

Fațetele dentare sunt subțiri, de culoarea dintelui și sunt atașate pe suprafața frontală a dinților pentru a le îmbunătăți aspectul. Ele pot fi folosite pentru a trata problemele estetice cum ar fi dinții ciobiți, rupti sau decolorați.

Fațetele dentare sunt adesea realizate din ceramică sau materiale compozite și sunt lipite permanent de dinții. Unii oameni au nevoie doar o fațetă în cazul unui dinte rupt sau ciobit, dar în majoritatea cazurilor se optează pentru șase – opt fațete, astfel se poate crea un zâmbet uniform și simetric. Cei opt dinți din față de la nivelul maxilarului superior sunt cele mai frecvent aplicate fațete.

Dentist-Cluj-Napoca-3

Ce probleme rezolvă aplicarea fațetelor dentare?

Fațetele sunt utilizate în mod obișnuit pentru a rezolva probleme estetice cum ar fi:

  • Dinții decolorați din cauza: tratamentul canalului radicular, pete de tetraciclină sau alte medicamente, fluor în exces, plombe mari de compozit
  • Dinți abrazați
  • Dinți ciobiți sau rupti
  • Dinți nealiniați, neuniformi sau de formă
  • Dinți cu spații între ei cum ar fi strungăreață – treme/diasteme (pentru a închide spațiul dintre acești dinți)

Care sunt tipurile de fațete?

Fațetele dentare sunt cel mai frecvent realizate din ceramică sau rășină compozită și necesită șlefuirea dinților. Există și fațete „fără șlefuire”, acestea sunt aplicate printr-un proces diferit.

Fațete din ceramică

Ceramica/porțelanul este cel mai estetic și cel mai puțin nociv material disponibil pentru restaurările dentare. De asemenea, este cel mai puternic și mai durabil dintre toate materialele pentru fațete dentare.

Fațetele din porțelan sunt extrem de biocompatibile, ceea ce înseamnă că rareori lezează țesuturile gingivale și țesuturile moi din cavitatea orală. Aceste fatete pot îmbunătăți semnificativ aspectul zâmbetului tău, deoarece ceramica are un aspect foarte natural. Fațetele de ceramică sunt o soluție permanentă și necesită o șlefuire minimă înainte de aplicare.

Fațetele din compozit

Fațetele din compozit sunt realizate din rășină compozită, un amestec de materiale anorganice și organice. Materialele organice includ inițiatorul, rășina și agentul de cuplare. Materialul anorganic primar din rășina compozită este umplutura. Materialul de lipire folosit pentru a face fațete din rășină compozită este același cu materialul din care se realizează plombele dentare. Deși sunt puternice, fațetele compozite nu sunt la fel de durabile ca și ceramica.

Fațetele compozite sunt mai puțin costisitoare decât fațetele din porțelan. Deși culoarea lor se potrivește destul de bine cu cea a dintelui natural, acestea sunt predispuse să își modifice culoarea în timp.  Aceste fațete sunt o soluție permanentă și este posibil să fie necesară o manopera de  șlefuire a dinților înainte de aplicarea lor.

Cum facem un plan de tratament pentru aplicarea fațetelor dentare?

Pentru a stabili planul de tratament va fi nevoie de o consultație cu medicul protetician pentru a discuta împreună care sunt opțiunile potrivite pentru tine. Important de menționat că înainte de a se aplica fațete trebuie tratate problemele carioase. În unele cazuri, dacă dinții sunt strâmbi sau neuniformi, poate fi necesar și un tratament ortodontic cu un aparat dentar înainte ca dentistul să poată pune fațetele. După ce s-au realizat tratamantele necesare, se poate trece la etapa de realizare a fațetelor pentru ca tu să ai un zâmbet perfect așa cum ai visat.

Dentist-Cluj-Napoca-12

Estetică dentară Preț (lei)
Albire profesională endodontică (internă) 300
Albire profesională în cabinet cu Lampa de Albire 1300
Aplicare de bijuterii dentare 150

Întrebări frecvente

Ce sunt implanturile dentare și când ar trebui să le iau în considerare?Implanturile dentare sunt dispozitive metalice care sunt plasate în osul maxilar pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă și a susține coroane dentare, poduri sau proteze dentare. Ar trebui să iei în considerare implanturile dentare dacă ai dinți lipsă și vrei să-ți înlocuiești dinții pierduți pentru a-ți restabili aspectul și funcționalitatea dentară.

Cât de dureros este procesul de implant dentar?Procedura de implant dentar este de obicei realizată sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu ar trebui să simtă durere în timpul procedurii. După intervenție, pacienții pot experimenta o ușoară durere sau umflături, dar aceste simptome sunt de obicei ușor de controlat cu ajutorul medicamentelor prescrise de medicul stomatolog.

Cât timp durează procesul de implant dentar?Procesul de implant dentar poate dura între câteva luni până la un an, în funcție de cât de rapid se vindecă osul maxilar și de starea generală de sănătate a pacientului. Însă, medicul stomatolog va fi capabil să îți ofere o evaluare mai precisă în timpul consultului.

Ce trebuie să fac înainte și după procedura de implant dentar?Înainte de procedura de implant dentar, medicul stomatolog va evalua sănătatea ta generală și va discuta cu tine despre istoricul tău medical. După procedură, pacienții trebuie să evite efortul fizic intens timp de câteva zile și să urmeze instrucțiunile medicului cu privire la igiena orală și dieta post-operatorie.

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Paula Rotar
Paula Rotar
2022-11-30
Un cabinet cu stea Michelin, ca sa zic așa. Toți medicii sunt foarte amabili, serviciile sunt de calitate, comunicarea cu pacienții este foarte bună, iar spațiul este impecabil, dotat cu aparatură de ultimă generație. Recomand cu drag acest loc! 🫶🏼
anca p
anca p
2022-11-25
Recomand cu incredere cabinetul Crident. Serviciile oferite sunt de un înalt profesionalism, iar atmosfera este foarte prietenoasa, inclusiv pentru copilașii mici, aflați la primele vizite la medicul dentist.
Beudean Vlad
Beudean Vlad
2022-11-24
Andreea Petruta
Andreea Petruta
2022-11-24
Felicitari pentru toata munca voastra!Mult succes si cat mai multi pacienti fericiti!Recomand!Mediu placut,calduros si foarte curat!❤️
Mihaela Cira
Mihaela Cira
2022-11-24
Cel mai minunat cabinet de stomatologie, cu cele mai minunate doamne doctor! Pasiune, munca și devotament în tot ceea ce fac! Recomand din suflet! 👌😍
Andrea Cirdan
Andrea Cirdan
2022-11-24
Recomand cu mare drag si cu toata increderea cabinetul si medicii de aici . Dotarea este de ultima generatie si medicii foarte primitori ,profesionisti si empatici .
Ninel Petrea
Ninel Petrea
2022-11-24
Servicii curate si atent oferite, bazate pe o comunicare de calitate. M-am simtit confortabil si tratat cu atentie. Va multumesc. Cu siguranta am sa revin. Daca citesti acest review te indemn sa nu eziti si sa treci pe la cabinetul Crident macar pentru un control. O zi usoara !
Bora Bogdan Ioan
Bora Bogdan Ioan
2022-11-24
Cabinet extrem de placut, personal dragut si profesionist, lucrari de calitate.
Evelin Molnar
Evelin Molnar
2022-11-21
Este primul cabinet de stomatologie unde mă întorc mereu cu mare drag. Dr Crinela Fer și Dr Nora Orban sunt foarte drăguțe, atente, profesioniste și ajutătoare. Serviciile oferite sunt de înaltă calitate de care sunt foarte mulțumită. Atmosfera este primitoare, prietenoasă, sunt disponibile și cărți de citit în sala de așteptare (+++). Recomand cu mare drag cabinetul Crident 😊👍
Klaus Mai
Klaus Mai
2022-07-05
Recomand cu incredere! Atitudine , profesionalism, igiena si aparatura moderna...! Totul la superlativ!

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare