You are here:

Implanturi dentare

Implanturi-dentare-Cluj-Napoca

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

Atunci când un dinte este pierdut pacientul poate experimenta complicații precum pierderea rapidă a oasului, dificultăți de vorbire sau modificări ale mușcăturii care duc la disconfort. Înlocuirea unui dinte pierdut cu un implant dentar poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții și sănătatea pacientului, mai mult un implant dentar se va simți ca și un dinte natural.

Stomatolog-Cluj-Crident 3

Ce este implantul dentar?

Sistemele de implant dentar constau dintr-un corp de implant dentar și un bont de implant și pot include, de asemenea, un șurub de fixare a bontului. Corpul implantului dentar este introdus chirurgical în osul maxilarului în locul rădăcinii dintelui. Bontul implantului dentar este de obicei atașat de corpul implantului prin șurubul de fixare a bontului, acesta susține viitoarele coroane dentare.

De ce să alegi implantul dentar?

Dinții lipsă vă pot afecta negativ stima de sine și viața de zi cu zi, inclusiv pot influența ceea ce puteți mânca. Implanturile sunt soluția cea mai simplă, pe termen lung, care vă poate restabili zâmbetul.

Ficși și de lungă durată

Implanturile sunt o soluție fixă, pe termen lung, care poate dura 10 ani sau mai mult, atâta timp cât sunt îngrijite corespunzător. Deoarece implanturile sunt o soluție fixă, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la îndepărtarea lor pentru a mânca sau a dormi și nu există riscul ca acestea să cadă.

Previne pierderea osoasă

Atunci când pierzi un dinte, osul maxilar de sub acesta se micșorează, deoarece nu mai este stimulat de rădăcina dintelui. În timp, acest lucru vă poate schimba forma feței, făcându-vă să arăți mai în vârstă decât sunteți cu adevărat. Implanturile dentare stimulează maxilarul, la fel ca dinții naturali, prevenind pierderea ulterioară a osului.

Soluție pe termen lung

Implanturile dentare sunt stâlpi de titan care sunt fixați în osul maxilarului. Osul fuzionează treptat cu implantul, făcându-l puternic și sigur, astfel încât să poată funcționa ca un dinte natural.

Aspect natural

Implanturile sunt acoperite cu o coroană care se potrivește cu nuanța, forma și dimensiunea dinților rămași, făcându-i să se simtă confortabil și să arate natural.

Corectarea mușcăturii

Implanturile dentare îți restabilesc mușcătura și îți permit să mesteci corect, astfel încât să te poți bucura mai mult din alimentele tale preferate.

Nu este nevoie de șlefuirea dinților sănătoși

Spre deosebire de unele tratamente pentru înlocuirea dinților lipsă, implanturile dentare nu necesită pregătirea niciunuia dintre dinții sănătoși învecinați.

Bucurați-vă de alimentele preferate

Dacă vă lipsesc dinții, este posibil să aveți dificultăți să mâncați alimente mestecabile sau dure, cum ar fi mere, legume crocante și anumite feluri de carne.

Care sunt pașii necesari pentru inserarea implantului dentar?

1

Consultația primară

Primul pas pentru a avea un implant dentar este o consultație cu un medic specialist. În aceastp etapă ne vom face timp să vă discutăm despre opțiunile tale, astfel încât să putem găsi tratamentul potrivit pentru tine.

În timpul consultației, medicul chirurg va pune întrebări despre ceea ce dorești să obții prin acest tratament, orice istoric medical relevant și îți poate oferi un cost estimativ. Vei avea, de asemenea, posibilitatea de a adresa orice întrebări pe care le ai în legătură cu tratament.

2

Planul de tratament

După o consultație inițială, ai nevoie de o evaluare clinică pentru a determina dacă implanturile sunt soluția potrivită pentru tine. Medicul dentist îți va recomanda să faci o radiografie panoramică și o scanare CBCT pentru a-l ajuta să înțeleagă exact cât de mult os ai. În unele cazuri, medicul dentist poate avea nevoie să efectueze o adiție osoasă sau un sinus lift în cazul în care nu este suficient os pentru a insera implantul.

3

Inserarea implantului

Dacă pacientul a decis că dorește să urmeze planul de tratament se va realiza procedura de inserarea a implantului dentar, aceasta se efectuează în cabinetul stomatologic, este o procedură simplă care se face de obicei sub anestezie locală, deci este fără durere, vei simți doar o presiune.  Odată ce anestezia și-a făcut efectul, medicul dentist va face o mică incizie apoi implantul în sine este apoi introdus în osul maxilar.

4

Aplicarea coroanei dentare

Odată ce este inserat implantul dentar se va aștepta între 4 și 6 luni pentru ca implantul să se integreze complet și să formeze corp comun cu osul din jurul lui proces care se numește osteointegrare.

Odată ce s-a terminat acest proces, coroana sau coroanele dentare vor fi aplicate pe implant. Acesta implică bontul (un mic stâlp atașat la partea superioară a implantului, care susține, la rândul său, coroana) și coroanele, care sunt personalizate pentru a se potrivi cu dimensiunea, forma și culoarea dinților pe care îi înlocuiesc.

Întrebări frecvente

Ce sunt implanturile dentare și când ar trebui să le iau în considerare?Implanturile dentare sunt dispozitive metalice care sunt plasate în osul maxilar pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă și a susține coroane dentare, poduri sau proteze dentare. Ar trebui să iei în considerare implanturile dentare dacă ai dinți lipsă și vrei să-ți înlocuiești dinții pierduți pentru a-ți restabili aspectul și funcționalitatea dentară.

Cât de dureros este procesul de implant dentar?Procedura de implant dentar este de obicei realizată sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu ar trebui să simtă durere în timpul procedurii. După intervenție, pacienții pot experimenta o ușoară durere sau umflături, dar aceste simptome sunt de obicei ușor de controlat cu ajutorul medicamentelor prescrise de medicul stomatolog.

Cât timp durează procesul de implant dentar?Procesul de implant dentar poate dura între câteva luni până la un an, în funcție de cât de rapid se vindecă osul maxilar și de starea generală de sănătate a pacientului. Însă, medicul stomatolog va fi capabil să îți ofere o evaluare mai precisă în timpul consultului.

Ce trebuie să fac înainte și după procedura de implant dentar?Înainte de procedura de implant dentar, medicul stomatolog va evalua sănătatea ta generală și va discuta cu tine despre istoricul tău medical. După procedură, pacienții trebuie să evite efortul fizic intens timp de câteva zile și să urmeze instrucțiunile medicului cu privire la igiena orală și dieta post-operatorie.

Chirurgie și implantologie orală Preț (lei)
Extracție dinte monoradicular 200
Extracție dinte pluriradicular 250
Extracție rest radicular 200
Extracție cu alveolotomie 350
Extracție în scop ortodontic 250
Decapușonare molar de minte 150
Regularizare creastă arcadă 550
Îndepărtare exostoză 160
Închidere comunicare oro-sinusală 340
Tratament alveolită post-extracțională 100
Incizie și drenaj abces 160
Gingivectomie 120
Odontectomie 400
Implant dentar 2500-2700
Rezecție apicală monoradicular 400
Rezecție apicală pluriradiculari 500
Frenectomie/freneplastie 220
Vestibuloplastie 400
Alungire coronară/dinte 180
Chistectomie 300-600

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Paula Rotar
Paula Rotar
2022-11-30
Un cabinet cu stea Michelin, ca sa zic așa. Toți medicii sunt foarte amabili, serviciile sunt de calitate, comunicarea cu pacienții este foarte bună, iar spațiul este impecabil, dotat cu aparatură de ultimă generație. Recomand cu drag acest loc! 🫶🏼
anca p
anca p
2022-11-25
Recomand cu incredere cabinetul Crident. Serviciile oferite sunt de un înalt profesionalism, iar atmosfera este foarte prietenoasa, inclusiv pentru copilașii mici, aflați la primele vizite la medicul dentist.
Beudean Vlad
Beudean Vlad
2022-11-24
Andreea Petruta
Andreea Petruta
2022-11-24
Felicitari pentru toata munca voastra!Mult succes si cat mai multi pacienti fericiti!Recomand!Mediu placut,calduros si foarte curat!❤️
Mihaela Cira
Mihaela Cira
2022-11-24
Cel mai minunat cabinet de stomatologie, cu cele mai minunate doamne doctor! Pasiune, munca și devotament în tot ceea ce fac! Recomand din suflet! 👌😍
Andrea Cirdan
Andrea Cirdan
2022-11-24
Recomand cu mare drag si cu toata increderea cabinetul si medicii de aici . Dotarea este de ultima generatie si medicii foarte primitori ,profesionisti si empatici .
Ninel Petrea
Ninel Petrea
2022-11-24
Servicii curate si atent oferite, bazate pe o comunicare de calitate. M-am simtit confortabil si tratat cu atentie. Va multumesc. Cu siguranta am sa revin. Daca citesti acest review te indemn sa nu eziti si sa treci pe la cabinetul Crident macar pentru un control. O zi usoara !
Bora Bogdan Ioan
Bora Bogdan Ioan
2022-11-24
Cabinet extrem de placut, personal dragut si profesionist, lucrari de calitate.
Evelin Molnar
Evelin Molnar
2022-11-21
Este primul cabinet de stomatologie unde mă întorc mereu cu mare drag. Dr Crinela Fer și Dr Nora Orban sunt foarte drăguțe, atente, profesioniste și ajutătoare. Serviciile oferite sunt de înaltă calitate de care sunt foarte mulțumită. Atmosfera este primitoare, prietenoasă, sunt disponibile și cărți de citit în sala de așteptare (+++). Recomand cu mare drag cabinetul Crident 😊👍
Klaus Mai
Klaus Mai
2022-07-05
Recomand cu incredere! Atitudine , profesionalism, igiena si aparatura moderna...! Totul la superlativ!

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare