You are here:

Tratament parodontal

Dentist-Cluj-Napoca-18

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

Gingivita și parodontoza sunt două dintre cele mai comune afecțiuni dentare, care pot duce la pierderea dinților și la probleme de sănătate orală pe termen lung. Dacă observați sângerări ale gingiilor, inflamații, recesiune gingivală sau sensibilitate la cald sau rece, este important să discutați cu medicul dentist despre un posibil tratament parodontal.

Dentist-Cluj-Napoca-18

Ce este tratamentul parodontal?

Tratamentul parodontal se referă la procesul de tratare a bolii parodontale, care poate include gingivita sau parodontoza. Acest tratament are scopul de a preveni și de a trata infecțiile gingivale, precum și de a restaura sănătatea gingiilor și a dinților. Aceasta implică, de obicei, un proces de curățare a plăcii dentare și a tartrului acumulate sub și deasupra gingiilor, îndepărtarea țesutului deteriorat și, în unele cazuri, proceduri de chirurgie dentară.

De ce să alegeți tratamentul parodontal?

Previne pierderea dinților

Prin tratarea afecțiunilor parodontale, puteți preveni pierderea dinților și poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a restabili sănătatea gingiilor și a dinților.

Îmbunătățește sănătatea orală

Tratamentul parodontal poate ajuta la prevenirea altor afecțiuni dentare și poate îmbunătăți sănătatea generală, deoarece problemele dentare pot avea un impact negativ asupra sănătății în general.

Reduce riscul de afecțiuni cronice

Inflamația gingiilor poate avea un impact negativ asupra sănătății în general și poate fi un factor de risc pentru afecțiuni cronice, precum boli de inimă, diabet și cancer.

Care sunt pașii necesari pentru tratarea parodontozei?

1

Evaluarea initială

Primul pas în tratarea parodontozei este evaluarea inițială a stării sănătății gingiilor și dinților. Acest lucru implică o examinare orală detaliată și o evaluare a radiografiilor dentare pentru a determina starea generală a gingiilor și a osului maxilar. În plus, medicul dentist poate utiliza un instrument special numit sondaj parodontal pentru a măsura adâncimea buzunarelor gingivale și a determina gradul de inflamație și deteriorare a țesutului gingival.

2

Planul de tratament

În funcție de gravitatea afecțiunii parodontale, se va elabora un plan de tratament personalizat, care poate include diverse proceduri, cum ar fi detartrajul și periajul profesional, terapia cu laser, intervenția chirurgicală și terapia antibiotică.

3

Implementarea tratamentului

După stabilirea planului de tratament, se va începe implementarea acestuia. În funcție de caz, tratamentul poate fi realizat în mai multe etape, pentru a se asigura o recuperare eficientă și rapidă a sănătății parodontale.

4

Îngrijirea continuă

După finalizarea tratamentului, este important ca pacientul să mențină o igienă orală riguroasă și să ia măsuri de prevenire a recidivei afecțiunii. Acest lucru poate include periajul dentar zilnic, folosirea aței dentare, vizite regulate la medicul stomatolog pentru evaluări periodice și îngrijire de întreținere.

Întrebări frecvente

Ce sunt implanturile dentare și când ar trebui să le iau în considerare?Implanturile dentare sunt dispozitive metalice care sunt plasate în osul maxilar pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă și a susține coroane dentare, poduri sau proteze dentare. Ar trebui să iei în considerare implanturile dentare dacă ai dinți lipsă și vrei să-ți înlocuiești dinții pierduți pentru a-ți restabili aspectul și funcționalitatea dentară.

Cât de dureros este procesul de implant dentar?Procedura de implant dentar este de obicei realizată sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu ar trebui să simtă durere în timpul procedurii. După intervenție, pacienții pot experimenta o ușoară durere sau umflături, dar aceste simptome sunt de obicei ușor de controlat cu ajutorul medicamentelor prescrise de medicul stomatolog.

Cât timp durează procesul de implant dentar?Procesul de implant dentar poate dura între câteva luni până la un an, în funcție de cât de rapid se vindecă osul maxilar și de starea generală de sănătate a pacientului. Însă, medicul stomatolog va fi capabil să îți ofere o evaluare mai precisă în timpul consultului.

Ce trebuie să fac înainte și după procedura de implant dentar?Înainte de procedura de implant dentar, medicul stomatolog va evalua sănătatea ta generală și va discuta cu tine despre istoricul tău medical. După procedură, pacienții trebuie să evite efortul fizic intens timp de câteva zile și să urmeze instrucțiunile medicului cu privire la igiena orală și dieta post-operatorie.

Tratamente odontale (obturații) Preț (lei)
Obturație EQUIA o suprafată 280
Obturație EQUIA două suprafețe 300
Obturație EQUIA trei suprafețe 340
Obturație fizionomică cu compozit o suprafață 280
Obturație fizionomică cu compozit două suprafețe 300
Obturație fizionomică cu compozit trei suprafețe 340
Obturație BIODENTINE (bază/coafaj) 180
Obturație dinte frontal 280
Bază protectoare 80

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Paula Rotar
Paula Rotar
2022-11-30
Un cabinet cu stea Michelin, ca sa zic așa. Toți medicii sunt foarte amabili, serviciile sunt de calitate, comunicarea cu pacienții este foarte bună, iar spațiul este impecabil, dotat cu aparatură de ultimă generație. Recomand cu drag acest loc! 🫶🏼
anca p
anca p
2022-11-25
Recomand cu incredere cabinetul Crident. Serviciile oferite sunt de un înalt profesionalism, iar atmosfera este foarte prietenoasa, inclusiv pentru copilașii mici, aflați la primele vizite la medicul dentist.
Beudean Vlad
Beudean Vlad
2022-11-24
Andreea Petruta
Andreea Petruta
2022-11-24
Felicitari pentru toata munca voastra!Mult succes si cat mai multi pacienti fericiti!Recomand!Mediu placut,calduros si foarte curat!❤️
Mihaela Cira
Mihaela Cira
2022-11-24
Cel mai minunat cabinet de stomatologie, cu cele mai minunate doamne doctor! Pasiune, munca și devotament în tot ceea ce fac! Recomand din suflet! 👌😍
Andrea Cirdan
Andrea Cirdan
2022-11-24
Recomand cu mare drag si cu toata increderea cabinetul si medicii de aici . Dotarea este de ultima generatie si medicii foarte primitori ,profesionisti si empatici .
Ninel Petrea
Ninel Petrea
2022-11-24
Servicii curate si atent oferite, bazate pe o comunicare de calitate. M-am simtit confortabil si tratat cu atentie. Va multumesc. Cu siguranta am sa revin. Daca citesti acest review te indemn sa nu eziti si sa treci pe la cabinetul Crident macar pentru un control. O zi usoara !
Bora Bogdan Ioan
Bora Bogdan Ioan
2022-11-24
Cabinet extrem de placut, personal dragut si profesionist, lucrari de calitate.
Evelin Molnar
Evelin Molnar
2022-11-21
Este primul cabinet de stomatologie unde mă întorc mereu cu mare drag. Dr Crinela Fer și Dr Nora Orban sunt foarte drăguțe, atente, profesioniste și ajutătoare. Serviciile oferite sunt de înaltă calitate de care sunt foarte mulțumită. Atmosfera este primitoare, prietenoasă, sunt disponibile și cărți de citit în sala de așteptare (+++). Recomand cu mare drag cabinetul Crident 😊👍
Klaus Mai
Klaus Mai
2022-07-05
Recomand cu incredere! Atitudine , profesionalism, igiena si aparatura moderna...! Totul la superlativ!

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare