You are here:

Chirurgie orală

Dentist-Cluj-Napoca-19

Vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate?

Chirurgia orală este ramura stomatologiei care se concentrează pe chirurgia bucală, facială și a maxilarului. Acest tip de intervenție poate fi necesară atunci când alte tratamente stomatologice nu sunt suficiente pentru a rezolva problema pacientului. La Crident, oferim o gamă largă de tratamente de chirurgie orală pentru a vă menține sănătatea și frumusețea.

Dr Fer Crinela 2

Ce este chirurgia orală?

Chirurgia orală este ramura stomatologiei care se concentrează pe chirurgia bucală, facială și a maxilarului. Acest tip de intervenție poate fi necesară atunci când alte tratamente stomatologice nu sunt suficiente pentru a rezolva problema pacientului. La Crident, oferim o gamă largă de tratamente de chirurgie orală pentru a vă menține sănătatea și frumusețea.

Proceduri de chirurgie orală

Extracție molar de minte

Extracția molarilor de minte este una dintre cele mai frecvente proceduri de chirurgie orală. Acești dinți sunt greu de curățat și pot cauza probleme dacă nu sunt extrași. Extracția acestor dinți este recomandată și atunci când nu există suficient spațiu în gură pentru a permite erupția normală. La Crident, extracția molarilor de minte se face sub anestezie locală, iar pacientul poate pleca acasă imediat după procedură.

Extracții dentare

Extracția dinților este adesea necesară atunci când un dinte este deteriorat sau infectat și nu poate fi salvat prin alte tratamente dentare. De asemenea, extracția dinților poate fi necesară în cazul în care există prea puțin spațiu în gură pentru toți dinții să rămână aliniați corect. În cazurile în care extracția este necesară, pacienții noștri beneficiază de un tratament personalizat și confortabil, precum și de îngrijire postoperatorie adecvată pentru a asigura o vindecare rapidă și fără complicații.

Adiții de os

Aditiile de os sunt necesare pentru a crește cantitatea de os disponibil pentru implanturile dentare. Această procedură implică plasarea unui material de os artificial sau propriul os al pacientului în zona care necesită adiție, pentru a crea o bază solidă pentru implantul dentar. În clinica noastră, utilizăm cele mai avansate tehnici și materiale pentru adiția de os, astfel încât pacienții noștri să poată beneficia de o îngrijire de înaltă calitate.

Sinus lift

Sinus lift-ul este o procedură de chirurgie orală utilizată pentru a crește cantitatea de os disponibilă pentru implanturile dentare în zona molariilor superiori. Această procedură implică ridicarea sinusurilor maxilare pentru a crea spațiu pentru adiția de os. La Crident procedura de sinus lift este efectuată utilizând cele mai recente tehnici și materiale pentru a asigura o recuperare rapidă și o îngrijire de înaltă calitate.

Pașii de pregătire pentru chirurgia orală

1

Consultația pre-operatorie

Înainte de orice intervenție chirurgicală orală, este important să se efectueze o consultație pre-operatorie cu un medic dentist sau cu un chirurg maxilo-facial. Această consultatie include o evaluare a stării de sănătate generală a pacientului, o discuție despre medicamentele pe care le ia pacientul și o discuție despre ce se poate aștepta în timpul și după intervenția chirurgicală.

2

Planificarea intervenției

După ce s-a stabilit că pacientul este un candidat adecvat pentru intervenția chirurgicală, medicul dentist sau chirurgul maxilo-facial va efectua o planificare a intervenției. Aceasta include stabilirea procedurii specifice, a tehnicii de anestezie și a posibilelor complicații sau efecte secundare.

3

Intervenția chirurgicală propriu-zisă

În timpul intervenției chirurgicale, medicul dentist sau chirurgul maxilo-facial va efectua procedura planificată, în conformitate cu protocoalele și tehnologiile actuale. În timpul procedurii, pacientul va fi anesteziat în mod corespunzător și monitorizat în permanență pentru a se asigura că nu apare nicio complicatie.

4

Post-operatoriu

După intervenția chirurgicală, este important ca pacientul să urmeze instrucțiunile de îngrijire post-operatorie furnizate de medicul dentist sau chirurgul maxilo-facial. Acestea includ, de obicei, recomandari legate de alimentație, igienă orală și evitarea activităților care ar putea pune presiune sau stres pe zona operată. Este, de asemenea, important să se monitorizeze semnele de complicatii sau infectii și să se raporteze imediat orice probleme.

Întrebări frecvente

Ce sunt implanturile dentare și când ar trebui să le iau în considerare?Implanturile dentare sunt dispozitive metalice care sunt plasate în osul maxilar pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă și a susține coroane dentare, poduri sau proteze dentare. Ar trebui să iei în considerare implanturile dentare dacă ai dinți lipsă și vrei să-ți înlocuiești dinții pierduți pentru a-ți restabili aspectul și funcționalitatea dentară.

Cât de dureros este procesul de implant dentar?Procedura de implant dentar este de obicei realizată sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu ar trebui să simtă durere în timpul procedurii. După intervenție, pacienții pot experimenta o ușoară durere sau umflături, dar aceste simptome sunt de obicei ușor de controlat cu ajutorul medicamentelor prescrise de medicul stomatolog.

Cât timp durează procesul de implant dentar?Procesul de implant dentar poate dura între câteva luni până la un an, în funcție de cât de rapid se vindecă osul maxilar și de starea generală de sănătate a pacientului. Însă, medicul stomatolog va fi capabil să îți ofere o evaluare mai precisă în timpul consultului.

Ce trebuie să fac înainte și după procedura de implant dentar?Înainte de procedura de implant dentar, medicul stomatolog va evalua sănătatea ta generală și va discuta cu tine despre istoricul tău medical. După procedură, pacienții trebuie să evite efortul fizic intens timp de câteva zile și să urmeze instrucțiunile medicului cu privire la igiena orală și dieta post-operatorie.

Chirurgie și implantologie orală Preț (lei)
Extracție dinte monoradicular 200
Extracție dinte pluriradicular 250
Extracție rest radicular 200
Extracție cu alveolotomie 350
Extracție în scop ortodontic 250
Decapușonare molar de minte 150
Regularizare creastă arcadă 550
Îndepărtare exostoză 160
Închidere comunicare oro-sinusală 340
Tratament alveolită post-extracțională 100
Incizie și drenaj abces 160
Gingivectomie 120
Odontectomie 400
Implant dentar 2500-2700
Rezecție apicală monoradicular 400
Rezecție apicală pluriradiculari 500
Frenectomie/freneplastie 220
Vestibuloplastie 400
Alungire coronară/dinte 180
Chistectomie 300-600

Ce spun clienții despre noi

Clienții noștri sunt importanți, de aceea lucrăm cu mare atenție și profesionalism, iar asta se vede în cuvintele lor.

Șarlea Sandra
Șarlea Sandra
2023-05-30
Servicii de calitate și o experientă tare plăcută 😊
Daniela Moldovan
Daniela Moldovan
2023-05-12
Servicii de calitate! Ma voi intoarce cu drag! Recomand cu toata increderea! Nota 10!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
alex dan
alex dan
2023-04-25
O experiență faină și plăcută, cu multă răbdare și explicații folositoare. Pentru cineva cu dentofobie pot să spun că aici mai vin cu drag 😁
sorina en
sorina en
2023-03-28
Sabau Roxana
Sabau Roxana
2023-03-27
Foarte curat, atmosfera placuta, carti bune in sala de asteptare, personal amabil si servicii de calitate. M-am simtit in siguranta si linistita in timpul interventiei. Recomand cu incredere!!
Andrada Nechita
Andrada Nechita
2023-03-24
Oameni minunați care oferă siguranță și încredere. Recomand cu drag!
Diana Anamaria Nechita
Diana Anamaria Nechita
2023-03-24
Recomand! Un cabinet la care mergi cu drag.
Alexandra Chirila
Alexandra Chirila
2023-03-23
Dacă ești în căutarea unui cabinet stomatologic din care să nu pleci traumatizat, recomand cu căldură Crident. Dr. Crinela Fer și Dr. Mirela Bustan au dat dovadă de profesionalism, atenție la detalii, finețe și empatie pe tot parcursul tratamentelor, iar cabinetul are un vibe cool și o atmosferă primitoare. S-a respectat tot timpul ora programării, iar comunicarea a fost super facilă (atât în cabinet, cât și online cand a fost nevoie).☀️🦷
Bogdan Rişco
Bogdan Rişco
2023-03-23
Recomand cu caldura acest cabinet stomatologic. Explicatiile si indicatiile sunt foarte clare, pe intelesul tuturor. Mult profesionalism imbinat cu un vibe super placut, plus o multitudine de sfaturi utile.
Dora Moldovan
Dora Moldovan
2023-03-23

Hai să stabilim împreună planul tău de tratament

Sună la 0723 110 401, trimite un mesaj pe adresa contact@crident.ro sau solicită o programare.

Vert CTA

Solicită o programare